مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,740
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

628
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات نمک NaCl بر جوانه زنی بذر 30 رقم گندم نان

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 44

چکیده

 مرحله جوانه زنی بذر در گندم  های ایرانی از نظر واکنش به شوری کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. طی یک مطالعه ازمایشگاهی که بصورت یک ازمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد, واکنش 29 رقم گندم ایرانی که 8 رقم ان متحمل به شوری شناخته می شود همراه با رقم بین المللی متحمل به شوری بنام کارچیا ـ 66 نسبت به 6 سطح شوری حاصل از NaCl شامل صفر,15,12,9,6,3 دسی زیمنس بر متر مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش سطح شوری در محیط کاشت, شاخص های مختلف جوانه زنی با شدت بیشتری تحت تاثیر قرار گرفت. مقایسه میانگین صفات نشان داد که ارقام مختلف گندم واکنش های متفاوتی داشتند. پانزده رقم گندم از نظر شاخص استرس جوانه زدنی (GSI) بالاترین مقدار را نشان داده و رقم کارچیا از این نظر بیشترین مقدار را داشت. سایر ارقام به ترتیب عبارت بودند از: بیستون, چمران, الموت, داراب 2, بزوستایا, پی تیک, اینیا ـ 66, ازادی, بولانی, تجن, اترک, نیک نژاد مکزیپاک و اروند. با در نظر گرفتن این شاخص و شاخص درصد نهایی جوانه زدن 9 رقم شامل کارچیا ـ 66, چمران, بیستون, الموت, بزوستایا, ازادی, اترک, نیک نژاد و مکزیپاک, از نظر اماری میزان تحمل به شوری بالاتری را نشان دادند. با اضافه کردن سرعت جوانه زدن به این شاخص ها دو رقم کارچیا ـ 66 و چمران در گروه ارقام با بهترین ویژگی تحمل به شوری قرار می گیرند. بیشتر ارقامی که در مراحل بعدی رشد, متحمل به شوری شناخته می شوند با توجه به نتایج این ازمایش در مرحله جوانه زدن به شوری تحمل نشان ندادند. بنابراین بنظر می رسد ارزیابی ارقام بر پایه تحمل در مرحله جوانه زدن ممکن است بیانگر واکنش انها در برابر تنش شوری در سایر مراحل رشد نباشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

رجبی، رحمان، و پوستینی، کاظم. (1384). اثرات نمک NaCl بر جوانه زنی بذر 30 رقم گندم نان. مجله علمی کشاورزی، 28(1)، 29-44. SID. https://sid.ir/paper/24806/fa

Vancouver: کپی

رجبی رحمان، پوستینی کاظم. اثرات نمک NaCl بر جوانه زنی بذر 30 رقم گندم نان. مجله علمی کشاورزی[Internet]. 1384؛28(1):29-44. Available from: https://sid.ir/paper/24806/fa

IEEE: کپی

رحمان رجبی، و کاظم پوستینی، “اثرات نمک NaCl بر جوانه زنی بذر 30 رقم گندم نان،” مجله علمی کشاورزی، vol. 28، no. 1، pp. 29–44، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/24806/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button