مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,035
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

655
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مکانیسم های مختلف شفاف سازی و رنگ بری عصاره خرما (Phoenix dactylifera)

صفحات

 صفحه شروع 139 | صفحه پایان 152

چکیده

 این پژوهش به منظور دستیابی به روش مناسب جهت تولید قند مایع یا عسل از خرما و ضایعات آن انجام گرفته است. مهمترین فرآیند جهت نیل به این هدف حذف ترکیبات رنگی و کدر شامل فلاونوئیدها, پکتین, پروتئین و غیره موجود در عصاره می باشد. جهت پکتین زدایی عصاره خرما از دو نوع آنزیم پکتیناز تجارتی (Rohapct,3XL) جهت حذف باقیمانده پکتین و سایر عوامل کدورت از دو روش شفاف سازی (مواد کمک شفاف کننده و اولترافیلتراسیون) و بالاخره جهت حذف رنگدانه های موجود در عصاره از دو روش رنگ بری (رزین و خاک رنگ بر) استفاده شد. در نهایت همه نمونه ها در اواپراتور تحت خلا در دمای 60-70 درجه سانتی گراد تا رسیدن به بریکس 80 تغلیظ شدند. در تمامی مراحل, شدت عبور نور در طول موج های 420 و 520 نانومتر به عنوان شاخصی از رنگ و شفافیت, همچنین درصد مواد جامد محلول اندازه گیری شد. نتایج اندازه گیری شدت عبور نور در طول موج 420 نانومتر موید عدم معنی دار بودن دو نوع آنزیم و دو روش شفاف سازی بر رنگ بود. هر دو روش رنگ بری تاثیر کاملا معنی داری بر رنگ داشتند. رنگ بری با خاک نتایج بهتری را نشان داد. بررسی شدت عبور نور در طول موج 520 نانومتر نیز همان نتایج را که در مورد رنگ به دست آمد تایید نمود. با این تفاوت که در این مورد دو روش شفاف سازی در حذف عوامل کدورت تفاوت آشکارتری با هم داشتند. اما این تفاوت معنی دار نبود. نتایج اندازه گیری بریکس نشان داد که مهم ترین مرحله تاثیرگذار بر درصد مواد جامد محلول مرحله رنگ بری می باشد. رنگ بری با خاک, بریکس را به طور مشهودی افزایش داد. ارزیابی اثرات متقابل مبین معنی دار بودن اثرات متقابل شفافیت و رنگ بری بر رنگ و شفافیت و بریکس بر رنگ و شفافیت می باشد. اثرات متقابل آنزیم و شفاف سازی معنی دار نبود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیازمند، راضیه، حدادخداپرست، محمدحسین، و حبیبی نجفی، محمدباقر. (1384). بررسی مکانیسم های مختلف شفاف سازی و رنگ بری عصاره خرما (Phoenix dactylifera). مجله علمی کشاورزی، 28(2)، 139-152. SID. https://sid.ir/paper/24816/fa

    Vancouver: کپی

    نیازمند راضیه، حدادخداپرست محمدحسین، حبیبی نجفی محمدباقر. بررسی مکانیسم های مختلف شفاف سازی و رنگ بری عصاره خرما (Phoenix dactylifera). مجله علمی کشاورزی[Internet]. 1384؛28(2):139-152. Available from: https://sid.ir/paper/24816/fa

    IEEE: کپی

    راضیه نیازمند، محمدحسین حدادخداپرست، و محمدباقر حبیبی نجفی، “بررسی مکانیسم های مختلف شفاف سازی و رنگ بری عصاره خرما (Phoenix dactylifera)،” مجله علمی کشاورزی، vol. 28، no. 2، pp. 139–152، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/24816/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button