مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

890
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

567
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و ردیابی ژنهای حدت اشریشیاکلی مولد شیگا توکسین (STEC) در نمونه های سالاد جمع آوری شده از استان چهارمحال و بختیاری و شهر اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 44

چکیده

 سالاد یکی از محبوب ترین اجزای تشکیل دهنده رژیم های غذایی می باشد. ﺍﺷﺮیشیاکلای تولید کننده ﺷﻴﮕﺎﺗﻮﮐﺴﻴﻦ, ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ یکی از مهم ترین عوامل بیماری زای غذاها مطرح می باشد. ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺣﺎﺿﺮ ﺑﺎ ﻫﺪﻑ ﺑﺮﺭﺳﻲ ﻓﺮﺍﻭﺍﻧﻲ ﺁﻟﻮﺩﮔﻲ ﻧﻤﻮﻧﻪ ﻫﺎﻱ سالاد ﺩﺭ استان چهارمحال و بختیاری و شهر اصفهان ﺑﺎ سویه های STEC, ﺗﻌﻴﻴﻦ الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و ردیابی ژن های حدت ﺑﺎﮐﺘﺮﻱ ﻫﺎﻱ ﺟﺪﺍ ﺷﺪﻩ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺷﺪ. ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺗﻮﺻﻴﻔﻲ, هشتاد ﻧﻤﻮﻧﻪ سالاد از شهرستان های استان چهارمحال و بختیاری و شهر اصفهان, ﺍﺯ رستوران ﻫﺎ و مراکز فروش فست فود ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﺗﺼﺎﺩﻓﻲ ﺟﻤﻊ ﺁﻭﺭﻱ و متعاقب جداسازی اشریشیاکلای در روش کشت, آزمایش PCR به منظور تعیین عوامل حدت, باکتری های مولد شیگا توکسین با استفاده از پرایمرهای اختصاصی انجام شد. سپس الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه ها با روش استاندارد انتشار دیسک تعیین گردید. نتایج نشان داد که از 80 نمونه سالاد, 11 عدد (%) آلوده به اشریشیاکلای هستند. تمام سویه های جدا شده اشریشیاکلای حداقل به یک آنتی بیوتیک مقاوم هستند که در این میان مقاومت به تتراسیکلین (58.82 درصد) بیشترین و مقاومت به نیتروفورانتوئین (3.92 درصد) کمترین فراوانی را دارا می باشد. و ژن 54.54) stx1 درصد) بیشترین فراوانی را در ژن های حدت به خود اختصاص داد. اگرچه در ایران ظاهرا شیوع عفونت با سوش های STEC بالا نیست, یافته های این مطالعه نشان می دهد که امکان آلوده بودن سالادهای ارائه شده در مراکز عرضه فست فود و رستوران ها با سویه های گوناگون STEC وجود دارد, لذا اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از آلودگی سالاد با این باکتری ضروری بنظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهرامی، حمیدرضا، و ربیعی فرادنبه، محمد. (1394). جداسازی و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و ردیابی ژنهای حدت اشریشیاکلی مولد شیگا توکسین (STEC) در نمونه های سالاد جمع آوری شده از استان چهارمحال و بختیاری و شهر اصفهان. میکروب شناسی مواد غذایی، 2(2)، 33-44. SID. https://sid.ir/paper/250672/fa

    Vancouver: کپی

    بهرامی حمیدرضا، ربیعی فرادنبه محمد. جداسازی و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و ردیابی ژنهای حدت اشریشیاکلی مولد شیگا توکسین (STEC) در نمونه های سالاد جمع آوری شده از استان چهارمحال و بختیاری و شهر اصفهان. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1394؛2(2):33-44. Available from: https://sid.ir/paper/250672/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا بهرامی، و محمد ربیعی فرادنبه، “جداسازی و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و ردیابی ژنهای حدت اشریشیاکلی مولد شیگا توکسین (STEC) در نمونه های سالاد جمع آوری شده از استان چهارمحال و بختیاری و شهر اصفهان،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 2، no. 2، pp. 33–44، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/250672/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button