باکتریوسین ها پروتئین های تولید شده توسط باکتری ها به خصوص باکتری های اسید لاکتیک هستند که خاصیت ضدمیکروبی دارند و برای نگهداری غذا به کار می روند. در سال های اخیر توجه ویژه ای به این باکتری ها در جهت بهره گیری از آن ها به عنوان نگه دارنده های مواد غذایی معطوف شده است. در این تحقیق تعداد 120 نمونه فراورده شیر سنتی مختلف، پس از جداسازی باکتری و تشخیص قطعی در حضور پرایمرهای اختصاصی مربوط به ژن های انتروسین مورد بررسی قرار گرفتند. ژن مربوط به انتروسینA در 14 ایزوله (31.81 درصد)، ژن مربوط به انتروسین Pدر 13 ایزوله ( 29.54درصد)، ژن مربوط به انتروسین As-48 در 9 ایزوله (20.45 درصد). وجود هم زمان چند ژن با همدیگر در 6 ایزوله (13.63 درصد) مشاهده گردید به طوری که ژن مربوط به انتروسین های A و P در 2 ایزوله (4.54%)، ژن مربوط به انتروسین های A و As48 در 7 ایزوله (15.09 درصد)، ژن مربوط به انتروسین هایA, P و As48 در 5 ایزوله (11.36 درصد) مشاهده گردید. با توجه به حضور تعداد نسبتا زیادی از ژن های انتروسین در ایزوله های انتروکوکوس فکالیس جداشده از فراورده های شیر سنتی انجام تحقیقات جهت بررسی خواص ضدمیکروبی انتروسین های تولید شده توسط این باکتری ضروری به نظر می رسد.