مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,929
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

705
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر ضدمیکروبی عصاره آبی برگ گردو و مقایسه روش های دیسک دیفیوژن و چاهک گذاری

صفحات

 صفحه شروع 90 | صفحه پایان 101

چکیده

 امروزه ایمنى غذا یک مبحث مهم سلامت عمومى جامعه است. یکى از روش هاى تولید غذاى سالم استفاده از مواد با ساختار طبیعى است. استفاده از اسانس ها و عصاره های گیاهى به عنوان افزودنى هاى ضد باکترى و ضد قارچى یکى از این روش ها می باشد. ترکیبات ضدمیکروبی به دست آمده از گیاهان با مکانیسم هایی متفاوت از آنتی بیوتیک ها, باکتری ها را حذف می کنند که در این میان اثرات مؤثر گردو و اجزای آن قابل توجه است. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر ضد میکروبی عصاره آبی برگ گردو روی استافیلوکوکوس آرئوس و اشریشیاکولای, تعیین غلظت بهینه عصاره و مقایسه حساسیت هر کدام از باکتری ها در مقابل عصاره و تعیین حساس ترین روش مطالعه می باشد. جهت بررسی در مطالعه حاضر ابتدا عصاره گیری از برگ های گردو انجام شد و سپس خاصیت ضدمیکروبی عصاره و غلظت های بهینه از آن با استفاده از روش های دیسک و چاهک بر روی باکتری های استافیلوکوکوس آرئوس و اشریشیاکولای مورد سنجش قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده عصاره برگ گردو در غلظت های 5/12 درصد به بالا دارای خاصیت ضدمیکروبی بوده و با فزایش یافتن غلظت عصاره میزان رشد باکتری به صورت معنی داری کاهش می یابد (01/0>p). بیشترین میزان هاله عدم رشد در هر دو روش مربوطه به نمونه شاهد است که حاوی دیسک کلرامفنیکول بر روی باکتری اشریشیاکولای می باشد (24 میلی متر) و بعد از نمونه شاهد نیز نمونه ی حاوی 50 درصد عصاره بر روی باکتری استافیلوکوکوس آرئوسدر روش چاهک با 33/13 میلی متر و در روش دیسک نیز نمونه حاوی 50 درصد عصاره بر روی باکتری استافیلوکوکوس آرئوس بیشترین هاله عدم رشد را نسبت به بقیه نمونه ها دارند (11 میلی متر). در واقع باکتری استافیلوکوکوس اورئوس حساسیت بیشتری به عصاره برگ گردو نسبت به باکتری اشریشیاکولای در هر دوروش بکار رفته نشان داد. ولی در میان دو روش مورد بررسی حساسیت نمونه های روش چاهک بیشتر از روش دیسک گذاری بود. نتیجه کلی نشان می دهد در میان نمونه ها بعد از نمونه شاهد (دیسک کلرامفنیکول بر روی باکتری اشریشیاکولای) نمونه حاوی 50 درصد عصاره برگ گردو بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بیشترین خاصیت ضدمیکروبی را در میان سایر نمونه ها دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علی محمدی، افشین، جوادی، افشین، و یغما، الهام. (1398). مطالعه اثر ضدمیکروبی عصاره آبی برگ گردو و مقایسه روش های دیسک دیفیوژن و چاهک گذاری. میکروب شناسی مواد غذایی، 6(1 )، 90-101. SID. https://sid.ir/paper/250732/fa

    Vancouver: کپی

    علی محمدی افشین، جوادی افشین، یغما الهام. مطالعه اثر ضدمیکروبی عصاره آبی برگ گردو و مقایسه روش های دیسک دیفیوژن و چاهک گذاری. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1398؛6(1 ):90-101. Available from: https://sid.ir/paper/250732/fa

    IEEE: کپی

    افشین علی محمدی، افشین جوادی، و الهام یغما، “مطالعه اثر ضدمیکروبی عصاره آبی برگ گردو و مقایسه روش های دیسک دیفیوژن و چاهک گذاری،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 6، no. 1 ، pp. 90–101، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/250732/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button