مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

772
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

520
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تاثیر افزایش غلظت دی اکسیدکربن اتمسفری و کادمیوم بر غلظت آهن، مس و روی در گندم و سورگوم

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 81

چکیده

تغییرات اقلیمی به ویژه افزایش غلظت دی اکسیدکربن و همچنین آلودگی خاک به وسیله فلزهای سنگین سبب ایجاد دگرگونی در رشد گیاهان به دلیل جذب عناصر توسط آنها شده است. این پژوهش به منظور بررسی تاثیر غلظت دی اکسیدکربن اتمسفری و کادمیوم بر جذب آهن, مس و روی و همچنین شاخص های رشد گندم و سورگوم, با اعمال 2 سطح دی اکسیدکربن (900 و 400 میکرولیتر در لیتر) و 4 سطح کادمیوم (0, 10, 20 و 40 میلی گرم کادمیوم در کیلوگرم خاک) اجرا شد. پس از طی دوره رشد رویشی (60 روز) گیاهان برداشت شدند. نتایج نشان داد با افزایش غلظت دی اکسیدکربن, ارتفاع گیاه, سطح برگ, وزن خشک اندام هوایی و ریشه در هر دو گیاه گندم و سورگوم به طور معنی دار (P<0.01) افزایش یافت. افزایش غلظت دی اکسیدکربن موجب افزایش غلظت و جذب کادمیوم و عناصر غذایی آهن, مس و روی در اندام های هوایی و ریشه سورگوم شد. در مورد گندم عکس این نتیجه به دست آمد و کاهش جذب عناصر دیده شد. در بین عناصر غذایی, بیشترین افزایش غلظت در اندام های هوایی سورگوم مربوط به عنصر روی (25-14 درصد) و در ریشه مربوط به آهن (25-16 درصد) بود. در گندم عنصر مس بیشترین کاهش غلظت را در اندام های هوایی (25-19 درصد) و ریشه (15-10 درصد) داشت. کاهش جذب کادمیوم در گندم می تواند عاملی برای افزایش مقاومت در برابر تنش باشد اما از سویی در مورد عناصر غذایی کم مصرف و به ویژه روی در محصولاتی مانند گندم که به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند, می تواند چالش هایی را از لحاظ ارزش غذایی ایجاد کند. در سورگوم با اینکه افزایش جذب عناصر غذایی دیده شد, اما افزایش جذب کادمیوم مساله ای است که باید در مورد توجه قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرسیدحسینی، حسین، خانبلوکی، گلاره، و متشرع زاده، بابک. (1393). ارزیابی تاثیر افزایش غلظت دی اکسیدکربن اتمسفری و کادمیوم بر غلظت آهن, مس و روی در گندم و سورگوم. کشاورزی بوم شناختی، 4(2)، 65-81. SID. https://sid.ir/paper/254723/fa

    Vancouver: کپی

    میرسیدحسینی حسین، خانبلوکی گلاره، متشرع زاده بابک. ارزیابی تاثیر افزایش غلظت دی اکسیدکربن اتمسفری و کادمیوم بر غلظت آهن, مس و روی در گندم و سورگوم. کشاورزی بوم شناختی[Internet]. 1393؛4(2):65-81. Available from: https://sid.ir/paper/254723/fa

    IEEE: کپی

    حسین میرسیدحسینی، گلاره خانبلوکی، و بابک متشرع زاده، “ارزیابی تاثیر افزایش غلظت دی اکسیدکربن اتمسفری و کادمیوم بر غلظت آهن, مس و روی در گندم و سورگوم،” کشاورزی بوم شناختی، vol. 4، no. 2، pp. 65–81، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/254723/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button