مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

762
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

538
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تنش شوری بر برخی از صفات فیزیولوژیک و الگوی الکتروفورزی پروتئین های برگی دو رقم جو

صفحات

 صفحه شروع 191 | صفحه پایان 201

چکیده

 این آزمایش بر روی دو رقم جو (Hordeum vulgare L.) در سال 1391-1390 در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد انجام شد. تیمارها شامل ارقام افضل (متحمل به شوری) و لیگنه 527 (حساس به شوری) و پنج سطح شوری شامل صفر (شاهد), 100, 200, 300 و 400 میلی مولار و سه تکرار به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی بود. نتایج نشان داد که تنش شوری صفات فیزیولوژیک مانند محتوای نسبی, کلروفیل a و b, میزان سدیم, پتاسیم, منیزیم, کلسیم, نسبت سدیم به پتاسیم, غلظت پروتئین های محلول برگی و در نهایت, اجزای عملکرد را در ارقام جو مورد مطالعه تحت تاثیر قرار داد. در بررسی الگوی الکتروفورزی ارقام مورد بررسی, به تدریج با افزایش سطح شوری, به شدت باندهای پروتئینی افزوده شد, به طوری که باندهای پروتئینی با وزن مولکولی متفاوت درسطوح مختلف شوری مشاهده گردید. هم چنین نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که افزایش میزان پرولین در رقم حساس بیشتر از رقم مقاوم بود. به طورکلی می توان بیان داشت؛ غلظت بیشتر یون پتاسیم و نسبت کمتر سدیم به پتاسیم در اندام هوایی و میزان کمتر پرولین محلول برگی می تواند به عنوان معیاری در انتخاب ارقام متحمل گیاه جو جهت کشت در شرایط تنش شوری مورد توجه قرار گیرد. هم چنین شناسائی و جداسازی ژ ن های مسوول پروتئین های مقاوم به شوری در گیاهانی مانند جو و انتقال آنها به ژنوتیپ های گیاهان زراعی حساس, می تواند راهبردی جهت تولید ارقام مقاوم به شوری و کاربرد آنها در برنامه های اصلاحی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    توکلی، فرحناز، وزان، سعید، سرخه، کریم، و شاکری، احسان. (1395). اثر تنش شوری بر برخی از صفات فیزیولوژیک و الگوی الکتروفورزی پروتئین های برگی دو رقم جو. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 6(19)، 191-201. SID. https://sid.ir/paper/255805/fa

    Vancouver: کپی

    توکلی فرحناز، وزان سعید، سرخه کریم، شاکری احسان. اثر تنش شوری بر برخی از صفات فیزیولوژیک و الگوی الکتروفورزی پروتئین های برگی دو رقم جو. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1395؛6(19):191-201. Available from: https://sid.ir/paper/255805/fa

    IEEE: کپی

    فرحناز توکلی، سعید وزان، کریم سرخه، و احسان شاکری، “اثر تنش شوری بر برخی از صفات فیزیولوژیک و الگوی الکتروفورزی پروتئین های برگی دو رقم جو،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 6، no. 19، pp. 191–201، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/255805/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا