مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

768
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

520
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی محیط کشت پرآوری سه واریته زردآلو ایرانی به وسیله کشت تک گره

صفحات

 صفحه شروع 111 | صفحه پایان 122

چکیده

 در این پژوهش, تکثیر درون شیشه ای سه واریته زردآلو محلی شاهرود به نام های قوامی, رجبعلی و خیوه ای از طریق باززایی مستقیم مورد بررسی قرار گرفت. در ابتدا برای تعیین مناسب ترین تیمار ضدعفونی, قطعات گره از شاخه های یک ساله در فصل زمستان و رشد فصل جاری در بهار در تیمارهای مختلف کلرید جیوه و اسید سیتریک و الکل و هیپوکلرید سدیم (10, 15 و 20 دقیقه) در محیط WPM کشت شدند. سپس گره ها در محیط کشت WPM و MS برای استقرار کشت شدند و پرآوری گره های جوانه زده در محیط WPM با سه غلظت 0.5, 1 و 2 میلی گرم در لیتر BAP و  IBAبا غلظت 0.05 میلی گرم در لیتر بررسی گردید. برای القای ریشه از محیط نصف غلظت MS با تیمار IBA در سه غلظت 0.5, 1 و 2 میلی گرم در لیتر استفاده شد. بیشترین تعداد شاخه های عاری از آلودگی در تیمار کلرید جیوه 0.01 درصد و اسید سیتریک 0.07 درصد در شاخه های رشد فصل جاری به دست آمد. نتایج حاصل از مرحله استقرار نشان داد استفاده از دو محیط تفاوت معنی داری در رشد رویشی جوانه ها ندارند. نتایج نشان داد واریته های زردآلو, غلظت های مختلف BAP و اثرات متقابل, تاثیر معنی داری در تعداد و طول شاخه های پرآوری شده دارند. بیشترین تعداد شاخه پرآوری شده در واریته های رجبعلی و قوامی در غلظت یک میلی گرم در لیتر BAP و در واریته خیوه ای در غلظت 0.5 میلی گرم در لیتر BAP مشاهده شد. بیشترین طول شاخه در غلظت دو میلی گرم در لیتر BAP در واریته های رجبعلی و خیوه ای مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خزاعی کجوری، زهرا، رضایی، مهدی، قرنجیک، شاهرخ، و قربانی قوژدی، حسن. (1395). بهینه سازی محیط کشت پرآوری سه واریته زردآلو ایرانی به وسیله کشت تک گره. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 6(19)، 111-122. SID. https://sid.ir/paper/255808/fa

    Vancouver: کپی

    خزاعی کجوری زهرا، رضایی مهدی، قرنجیک شاهرخ، قربانی قوژدی حسن. بهینه سازی محیط کشت پرآوری سه واریته زردآلو ایرانی به وسیله کشت تک گره. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1395؛6(19):111-122. Available from: https://sid.ir/paper/255808/fa

    IEEE: کپی

    زهرا خزاعی کجوری، مهدی رضایی، شاهرخ قرنجیک، و حسن قربانی قوژدی، “بهینه سازی محیط کشت پرآوری سه واریته زردآلو ایرانی به وسیله کشت تک گره،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 6، no. 19، pp. 111–122، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/255808/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا