مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

626
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

630
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی پاسخ مورفوفیزیولوژیک ژنوتیپ های محلی و اصلاح شده برنج ایرانی به کمبود آهن محلول غذایی

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 44

چکیده

 مصرف بالای کودهای فسفر, استفاده از منابع آبی بی کربناتی جهت آبیاری و پایین بودن میزان ماده آلی در خاک در اغلب نقاط کشور ما منجر به کمبود آهن در گیاهان است. یکی از راهکارهای مقابله با این مسئله انتخاب ژنوتیپ های متحمل به کمبود آهن (ژنوتیپ های آهن کارآ) یا اصلاح ارقامی با قدرت جذب بیشتر عناصر کم مصرف می باشد. لذا این مطالعه به منظور تعیین حساسیت نسبت به کمبود آهن 12 ژنوتیپ برنج محلی و اصلاح شده ایرانی (طارم محلی, آمل 2, موسی طارم, غریب, شیرودی, بجار, ندا, نوگوران, جوزدان, سازندگی, زاینده رود و کوهرنگ) در دو سطح کودی کلات آهن شامل 5 میکرومولار (کمبود آهن) و 50 میکرومولار (بدون کمبود آهن) محلول غذایی یوشیدا به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار در مرکز کشت بدون خاک دانشگاه صنعتی اصفهان در سال 1392 اجرا گردید. نتایج آزمایش نشان داد میزان آهن, وزن خشک اندام هوایی و ریشه, وزن خشک کل, سطح برگ, طول و حجم ریشه و تعداد پنجه به طور معنی داری تحت تاثیر ژنوتیپ, کود آهن و نیز برهمکنش بین آنها قرار گرفت. میانگین وزن خشک کل در ارقام محلی شمال, اصلاح شده شمال و مرکزی ایران در شرایط بدون کمبود آهن به ترتیب 0.215, 0.138, 0.255 گرم در هر بوته بود, که این مقادیر در اثر کمبود آهن به ترتیب 25.7, 35.2 و 23.0 درصد کاهش یافتند. براساس میزان کاهش وزن خشک گیاه در شرایط کمبود آهن, در بین ژنوتیپ های محلی شمال, اصلاحی شمال و مرکزی ایران به ترتیب موسی طارم, بجار و زاینده رود بیشترین تحمل و ژنوتیپ های جوزدان, آمل 2 و شیرودی کمترین تحمل به کمبود آهن را نشان دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسماعیلی راد، علیرضا، اهتمام، محمدحسین، و رزمجو، جمشید. (1395). ارزیابی پاسخ مورفوفیزیولوژیک ژنوتیپ های محلی و اصلاح شده برنج ایرانی به کمبود آهن محلول غذایی. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 6(22)، 31-44. SID. https://sid.ir/paper/255829/fa

    Vancouver: کپی

    اسماعیلی راد علیرضا، اهتمام محمدحسین، رزمجو جمشید. ارزیابی پاسخ مورفوفیزیولوژیک ژنوتیپ های محلی و اصلاح شده برنج ایرانی به کمبود آهن محلول غذایی. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1395؛6(22):31-44. Available from: https://sid.ir/paper/255829/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا اسماعیلی راد، محمدحسین اهتمام، و جمشید رزمجو، “ارزیابی پاسخ مورفوفیزیولوژیک ژنوتیپ های محلی و اصلاح شده برنج ایرانی به کمبود آهن محلول غذایی،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 6، no. 22، pp. 31–44، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/255829/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button