مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

778
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

696
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

نقش فیزیولوژیک کودهای زیستی در بهبود عملکرد کشت مخلوط سیاه دانه و لوبیا چیتی

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 101

چکیده

 به منظور بررسی نقش کودهای زیستی بر ویژگی های فیزیولوژیک موثر در بهبود عملکرد سیاه دانه و لوبیا در نسبت های مختلف کشت مخلوط, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1395 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه به اجرا در آمد. تیمارهای آزمایش شامل دو سطح کود (مصرف کود زیستی دارای باکتری های تامین کننده نیتروژن, فسفر و پتاسیم) و عدم مصرف کود و پنج نسبت کاشت (100:00, 25:75, 50:50, 75:25 و 0:100) لوبیا - سیاه دانه به روش جایگزینی بودند. بیشترین عملکرد دانه و بیولوژیک سیاه دانه (54.20 و 118.40 گرم در مترمربع) و لوبیا (139.3 و 374 گرم در مترمربع) از تیمار کشت خالص همراه با کاربرد کود زیستی به دست آمد. درصد روغن سیاه دانه و کلروفیل b سیاه دانه در نسبت کشت 50:50 به ترتیب 17.34 و 14.36 و کلروفیل b و کارتنویید لوبیا در نسبت کشت 50:50 به ترتیب 13.74 و 10.38 درصد نسبت به کشت خالص افزایش نشان داد. بیشترین عملکرد روغن (4/12 گرم در متربع) و درصد اسانس سیاه دانه (0.51 درصد) متعلق به تیمار کشت خالص همراه با کاربرد کود زیستی بود. بالاترین نسبت برابری زمین کل (1.50) از نسبت کشت 50:50 با کاربرد کود زیستی به دست آمد که معادل 50 درصد افزایش در بهره وری استفاده از زمین نسبت به کشت خالص دو گونه بود. این امر احتمالا به دلیل اثرات تسهیل و تکمیل کنندگی دو گونه و نقش موثرتر کودهای زیستی دارای باکتری های تامین کننده نیتروژن, فسفر و پتاسیم در تغذیه سیاه دانه و لوبیا در کشت مخلوط است. با توجه به عملکرد بالاتر (عملکرد کمی و کیفی هر دو گونه) و اهداف کشاورزیپایدار, نسبت کشت 50:50 با کاربرد کود زیستی مناسب و قابل توجیه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پیرزاد، علیرضا، دویرانی، سام، جلیلیان، جلال، و رضایی چیانه، اسماعیل. (1397). نقش فیزیولوژیک کودهای زیستی در بهبود عملکرد کشت مخلوط سیاه دانه و لوبیا چیتی. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 8(1 )، 87-101. SID. https://sid.ir/paper/255886/fa

    Vancouver: کپی

    پیرزاد علیرضا، دویرانی سام، جلیلیان جلال، رضایی چیانه اسماعیل. نقش فیزیولوژیک کودهای زیستی در بهبود عملکرد کشت مخلوط سیاه دانه و لوبیا چیتی. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1397؛8(1 ):87-101. Available from: https://sid.ir/paper/255886/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا پیرزاد، سام دویرانی، جلال جلیلیان، و اسماعیل رضایی چیانه، “نقش فیزیولوژیک کودهای زیستی در بهبود عملکرد کشت مخلوط سیاه دانه و لوبیا چیتی،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 8، no. 1 ، pp. 87–101، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/255886/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button