مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,079
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

519
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات بیهوش کنندگی اسانس میخک در تاس ماهی ایرانی Acipenser persicus Borodin, 1897: یافته های بالینی و بافت شناسی

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 73

چکیده

 در بررسی حاضر اثرات اسانس میخک به عنوان یک بیهوش کننده در تاس ماهی ایرانی جوان مورد مطالعه قرار گرفت. در این راستا 150 قطعه تاس ماهی جوان در 15 تانک تقسیم گردیدند. به منظور انجام آزمایش 3 گروه تیمار, یک گروه کنترل منفی و یک گروه کنترل مثبت و هر گروه با 3 تکرار در نظر گرفته شد. ماهیان گروه تیمار با غلظت های 50, 100 و 150 میلی گرم در لیتر اسانس میخک به عنوان ماده بیهوشی مورد مواجهه قرار داده شدند. بر اساس نتایج این بررسی اختلاف معنی داری در مراحل مختلف بیهوشی در غلظت های مورد مطالعه مشاهده نگردید و در عین حال تمامی غلظت های مورد استفاده زمان القای بیهوشی و ریکاوری کمتر از 3 دقیقه داشتند. بر اساس نتایج بافت شناسی این بررسی هیچ عارضه بافتی در کلیه, کبد و آبشش ماهیان مورد بیهوشی در غلظت های مختلف مشاهده نگردید. در مواجهه طولانی مدت (20 دقیقه) با غلظت 150 میلی گرم در لیتر اسانس میخک ادم و جدا شدگی اپیتلیوم لاملاهای ثانویه ثبت گردید. اما در بافت های کلیه و کبد هیچ عارضه ای مشاهده نگردید. بر اساس نتایج این بررسی غلظت 50 میلی گرم در لیتر اسانس میخک برای بیهوشی تاس ماهی ایرانی جوان پیشنهاد می شود و در عین حال افزایش این غلظت تا 150 میلی گرم در لیتر نیز در این ماهی قابل قبول بوده و فاقد عوارض بافتی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    والی، سارا، مازندرانی، محمد، سوداگر، محمد، و ایمان پور، محمدرضا. (1394). اثرات بیهوش کنندگی اسانس میخک در تاس ماهی ایرانی Acipenser persicus Borodin, 1897: یافته های بالینی و بافت شناسی. پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، 3(4)، 61-73. SID. https://sid.ir/paper/259539/fa

    Vancouver: کپی

    والی سارا، مازندرانی محمد، سوداگر محمد، ایمان پور محمدرضا. اثرات بیهوش کنندگی اسانس میخک در تاس ماهی ایرانی Acipenser persicus Borodin, 1897: یافته های بالینی و بافت شناسی. پژوهش های ماهی شناسی کاربردی[Internet]. 1394؛3(4):61-73. Available from: https://sid.ir/paper/259539/fa

    IEEE: کپی

    سارا والی، محمد مازندرانی، محمد سوداگر، و محمدرضا ایمان پور، “اثرات بیهوش کنندگی اسانس میخک در تاس ماهی ایرانی Acipenser persicus Borodin, 1897: یافته های بالینی و بافت شناسی،” پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، vol. 3، no. 4، pp. 61–73، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/259539/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button