Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

664
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

496
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر نیتروژن و نسبت نیترات به آمونیوم بر شاخص های رشد و عملکرد اسانس مرزنجوش بخارایی (Origanum vulgare ssp. Gracile) در شرایط شور

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 44

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر سطوح متفاوت نیتروژن و نسبت های مختلف نیترات به آمونیوم در شرایط شور و غیرشور بر شاخص های رشد, درصد و عملکرد اسانس مرزنجوش بخارایی, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 36 تیمار و 3 تکرار انجام گرفت. نیتروژن مورد استفاده در 3 سطح (5, 10 و 15 میلی مولار), نسبت های مختلف نیترات به آمونیوم در6 سطح (100: 0, 87/5: 12/5, 75: 25, 50: 50, 25: 75 و 0: 100) و شوری در 2 سطح (صفر و 50 میلی مولار سدیم کلرید) به عنوان فاکتورهای آزمایش در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد در شرایط عدم تنش شوری بیشترین مقدار وزن تر (2/42 گرم), وزن خشک (8/16 گرم), و عملکرد اسانس (9/158 میلی گرم در گلدان) در سطح نیتروژن 15 میلی مولار و نسبت 75: 25 نیترات به آمونیوم به دست آمد؛ در صورت اعمال تنش شوری هر سه صفت فوق در تمام تیمارها کاهش یافت, به طوری که تحت این شرایط حداکثر وزن تر (34/33 گرم), وزن خشک (56/4 گرم), و عملکرد اسانس (35/94 میلی گرم در گلدان) در تیمار 15 میلی مولار نیتروژن و نسبت 50: 50 نیترات به آمونیوم مشاهده گردید. اثرات اصلی هر سه تیمار تاثیر بسیار معنی داری بر درصد اسانس داشت؛ به طوری که از غلظت 15 میلی مولار نیتروژن, نسبت 75: 25 نیترات به آمونیوم و در شوری 50 میلی مولار بیشترین درصد اسانس حاصل شد. می توان نتیجه گرفت غلظت 15 میلی مولار نیتروژن و نسبت های 75: 25 و 50: 50 نیترات به آمونیوم به ترتیب در محیط غیر شور و شور از نظر تغذیه نیتروژنی جهت افزایش بیوماس تولیدی مرزنجوش مناسب می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نعمت زاده، سجاد، سپهر، ابراهیم، و رحیمی، امیر. (1397). تاثیر نیتروژن و نسبت نیترات به آمونیوم بر شاخص های رشد و عملکرد اسانس مرزنجوش بخارایی (Origanum vulgare ssp. Gracile) در شرایط شور. تحقیقات کاربردی خاک، 6(4 )، 31-44. SID. https://sid.ir/paper/261836/fa

    Vancouver: کپی

    نعمت زاده سجاد، سپهر ابراهیم، رحیمی امیر. تاثیر نیتروژن و نسبت نیترات به آمونیوم بر شاخص های رشد و عملکرد اسانس مرزنجوش بخارایی (Origanum vulgare ssp. Gracile) در شرایط شور. تحقیقات کاربردی خاک[Internet]. 1397؛6(4 ):31-44. Available from: https://sid.ir/paper/261836/fa

    IEEE: کپی

    سجاد نعمت زاده، ابراهیم سپهر، و امیر رحیمی، “تاثیر نیتروژن و نسبت نیترات به آمونیوم بر شاخص های رشد و عملکرد اسانس مرزنجوش بخارایی (Origanum vulgare ssp. Gracile) در شرایط شور،” تحقیقات کاربردی خاک، vol. 6، no. 4 ، pp. 31–44، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/261836/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا