مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

320
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

482
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف نیتروژن و نسبت های مختلف نیترات به آمونیوم برترکیب شیمیایی و درصد اسانس آویشن دنایی در شرایط شور و غیرشور

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 43

چکیده

 به منظور بررسی سطوح مختلف نیتروژن و نسبت های مختلف نیترات به آمونیوم در شرایط شور و غیر شور بر غلظت سبزینه, عناصر غذایی و اسانس آویشن دنایی (Thymus daenensis subsp. daenensis Celak), آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 30 تیمار و 3 تکرار. با عامل های نیتروژن در سه سطح (5, 10و 15 میلی مولار), نسبت-های مختلف نیترات به آمونیوم در پنج سطح (100: 0, 75: 25, 50: 50, 25: 75, 0: 100) و شوری در دو سطح (0 و50 میلی مولار سدیم کلرید) در شرایط گلخانه انجام گرفت. نتایج نشان داد با افزایش سطوح نیتروژن غلظت عناصر غذایی, غلظت سبزینه, درصد و عملکرد اسانس افزایش یافت. همچنین تأثیر نسبت های مختلف نیترات به آمونیوم نشان داد که با افزایش نیترات در محلول غذایی غلظت پتاسیم, سدیم و غلظت سبزینه در گیاه افزایش, و با افزایش آمونیوم در محلول غذایی غلظت نیتروژن, فسفر, آهن, مس و روی در بافت گیاهی افزایش یافت. شوری باعث کاهش غلظت عناصر غذایی, غلظت سبزینه و درصد اسانس و افزایش غلظت سدیم در بافت گیاهی شد. بیشترین درصد و عملکرد اسانس در شرایط غیر شور از نسبت 25: 75 و در شرایط شور از نسبت 50: 50 نیترات به آمونیوم به دست آمد. برای دستیابی به بیشترین درصد و عملکرد اسانس از سطح نیتروژن 15 میلی مولار و در شرایط غیر شور از نسبت 25: 75 نیترات به آمونیوم و در شرایط شور از نسبت 50: 50 نیترات به آمونیوم استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهوری، سیمین، سپهر، ابراهیم، و رحیمی، امیر. (1398). تاثیر سطوح مختلف نیتروژن و نسبت های مختلف نیترات به آمونیوم برترکیب شیمیایی و درصد اسانس آویشن دنایی در شرایط شور و غیرشور. تحقیقات کاربردی خاک، 7(2)، 29-43. SID. https://sid.ir/paper/261878/fa

    Vancouver: کپی

    شهوری سیمین، سپهر ابراهیم، رحیمی امیر. تاثیر سطوح مختلف نیتروژن و نسبت های مختلف نیترات به آمونیوم برترکیب شیمیایی و درصد اسانس آویشن دنایی در شرایط شور و غیرشور. تحقیقات کاربردی خاک[Internet]. 1398؛7(2):29-43. Available from: https://sid.ir/paper/261878/fa

    IEEE: کپی

    سیمین شهوری، ابراهیم سپهر، و امیر رحیمی، “تاثیر سطوح مختلف نیتروژن و نسبت های مختلف نیترات به آمونیوم برترکیب شیمیایی و درصد اسانس آویشن دنایی در شرایط شور و غیرشور،” تحقیقات کاربردی خاک، vol. 7، no. 2، pp. 29–43، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/261878/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button