مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

328
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

506
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات مکانی برخی ویژگی های خاک و ارتباط آن با عملکرد چای در منطقه فومن گیلان

صفحات

 صفحه شروع 82 | صفحه پایان 96

چکیده

 شناخت تغییرپذیری مکانی ویژگی های خاک به منظور شناسایی علل اساسی تغییرپذیری عملکرد و اجرای مدیریت صحیح مزارع و باغات, برای دستیابی به تولید بیشتر و مدیریت پایدار اراضی, امری ضروری است. در این پژوهش, تغییرات مکانی برخی ویژگی های خاک و ارتباط آن با عملکرد چای در منطقه فومن استان گیلان مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور, نمونه برداری خاک از عمق صفر تا 40 سانتی متری در 70 نقطه مشاهداتی از یک باغ چای و نمونه برداری از برگ سبز چای در پلاتی به وسعت 4 متر مربع به مرکزیت محل های نمونه برداری خاک انجام شد. ویژگی های فیزیکی و شیمیایی خاک و عملکرد چای بر اساس روش های استاندارد تعیین شدند. به منظور روشن شدن اثر تجمعی ویژ گی های فیزیکوشیمیایی خاک بر عملکرد چای, نواحی مدیریتی تعیین شدند. پهنه بندی متغیرهای مورد مطالعه با استفاده از روش کریجینگ معمولی صورت گرفت. نتایج نشان داد که pH کمترین (1/5 درصد) و پتاسیم قابل استفاده خاک بیشترین (2/37 درصد) ضریب تغییرات را دارند. پس از برازش مدل های مناسب بر تغییرنما ها, وابستگی مکانی متوسط و قوی برای تمامی ویژگی های مورد بررسی به دست آمد. بر اساس نتایج ضرایب همبستگی, عملکرد چای با درصد کربن آلی و پتاسیم قابل استفاده خاک همبستگی مثبت (به ترتیب 53/0 و 37/0) و با pH خاک همبستگی منفی (45/0-) نشان داد. شباهت پراکنش مکانی عملکرد چای با الگوی توزیع مکانی pH, کربن آلی و پتاسیم قابل استفاده خاک, بیانگر همبستگی مکانی این ویژگی ها با عملکرد چای در منطقه می باشد. نتایج فوق نشان دهنده تأثیر قابل توجه ویژگی های خاکی به ویژه pH, کربن آلی و پتاسیم قابل استفاده خاک بر عملکرد چای می باشد. پهنه بندی منطقه مطالعاتی بر اساس اثرات تجمعی تغییرات مکانی ویژگی های خاک به سه ناحیه مدیریتی, توانست روند تغییرات مکانی عملکرد در سطح منطقه را توجیه کند. بنابراین, پهنه بندی تغییرات مکانی ویژگی های خاک در باغات چای, می تواند در شناسایی منابع اصلی تغییرپذیری عملکرد محصول و تعیین نواحی مدیریتی به منظور دستیابی به اصول کشاورزی پایدار و دقیق به کار گرفته شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یغماییان مهابادی، نفیسه، سمیعی، کسری، زواره، محسن، و رمضانپور، حسن. (1398). بررسی تغییرات مکانی برخی ویژگی های خاک و ارتباط آن با عملکرد چای در منطقه فومن گیلان. تحقیقات کاربردی خاک، 7(2)، 82-96. SID. https://sid.ir/paper/261884/fa

    Vancouver: کپی

    یغماییان مهابادی نفیسه، سمیعی کسری، زواره محسن، رمضانپور حسن. بررسی تغییرات مکانی برخی ویژگی های خاک و ارتباط آن با عملکرد چای در منطقه فومن گیلان. تحقیقات کاربردی خاک[Internet]. 1398؛7(2):82-96. Available from: https://sid.ir/paper/261884/fa

    IEEE: کپی

    نفیسه یغماییان مهابادی، کسری سمیعی، محسن زواره، و حسن رمضانپور، “بررسی تغییرات مکانی برخی ویژگی های خاک و ارتباط آن با عملکرد چای در منطقه فومن گیلان،” تحقیقات کاربردی خاک، vol. 7، no. 2، pp. 82–96، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/261884/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button