Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

786
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

519
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کمی سازی سبز شدن بذر کوشیا (Kochia indica) تحت تاثیر دما، شوری و عمق کاشت

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 55

چکیده

 جهت کمی سازی میزان سبز شدن کوشیا (Kochia indica) تحت سطوح مختلف دما, شوری و عمق کاشت, آزمایشی به صورت کنترل شده در مرکز ملی تحقیقات شوری یزد در سال 1392 انجام شد. تیمارها شامل رژیم دمایی روز/شب: 20/10, 25/15, 30/20, 35/25 و 40/30 درجه سانتی گراد, پنج سطح شوری: 2, 6, 10, 14 و 18 دسی زیمنس بر متر و کاشت بذر در عمق صفر (سطح خاک), 5, 10 و 15 میلی متر بود. درصد سبزشدن نهایی, شاخص سرعت سبز شدن و تعداد روز موردنیاز تا سبز شدن 50% از بذرها اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین درصد سبز شدن نهایی به ترتیب در دمای روز/شب 25/15 و 40/30 درجه سانتی گراد به دست آمد. میزان سبز شدن نهایی در شوری های 6, 10, 14 و 18 دسی زیمنس بر متر به ترتیب 9, 22, 36 و 57% کمتر از تیمار 2 دسی زیمنس بر متر بود. همچنین میزان سبز شدن نهایی در عمق های کاشت 5, 10 و 15 میلی متر, به ترتیب 30, 44 و 72% کمتر از تیمار قرار دادن بذر در سطح خاک بود. تجزیه رگرسیونی نشان داد که درصد سبز شدن نهایی به صورت خطی با افزایش سطوح شوری و عمق کاشت کاهش یافت. در حالی که زمان لازم برای حصول 50% سبز شدن (T50) با افزایش سطوح شوری و عمق کاشت افزایش یافت, به طوری که بیشترین میزان T50 مربوط به شوری 18 دسی زیمنس بر متر و عمق کاشت 15 میلی متر بود. افزایش در میزان شوری و عمق کاشت با کاهش معنی دار شاخص سرعت سبز شدن همراه بود. در مجموع با استفاده از یک رابطه رگرسیونی لجستیک, میزان سبز شدن بذر K. indica در هر روز پس از کاشت در ترکیبات مختلف شوری و دما کمی شد تا بتوان دامنه گسترش این گیاه را تحت این شرایط پیش بینی نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رنجبر، غلامحسن، و غدیری، حسین. (1395). کمی سازی سبز شدن بذر کوشیا (Kochia indica) تحت تاثیر دما, شوری و عمق کاشت. پژوهشهای بذر ایران، 3(2 )، 41-55. SID. https://sid.ir/paper/263522/fa

    Vancouver: کپی

    رنجبر غلامحسن، غدیری حسین. کمی سازی سبز شدن بذر کوشیا (Kochia indica) تحت تاثیر دما, شوری و عمق کاشت. پژوهشهای بذر ایران[Internet]. 1395؛3(2 ):41-55. Available from: https://sid.ir/paper/263522/fa

    IEEE: کپی

    غلامحسن رنجبر، و حسین غدیری، “کمی سازی سبز شدن بذر کوشیا (Kochia indica) تحت تاثیر دما, شوری و عمق کاشت،” پژوهشهای بذر ایران، vol. 3، no. 2 ، pp. 41–55، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/263522/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا