مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,466
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

627
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر شوری و عمق کشت بر سبز شدن بذر گندم

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 8

چکیده

 این آزمایش با استفاده از بذور گندم رقم زاگرس سه عمق کشت 4, 8 و 12 سانتی متر و سه سطح شوری 0 (شاهد), 7.5 و 15 دسی زیمنس بر متر به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کاملا تصادفی با سه تکرار برای هر تیمار, در سال 1384 در گلخانه دانشکده علوم زراعی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و در گلدان انجام شد. نتایج نشان داد که تنش شوری, عمق کشت و اثر متقابل آنها بر مولفه های رشد گیاهچه شامل زمان تا شروع سبز شدن, زمان تا 90 درصد سبز شدن, سرعت و درصد سبز شدن تاثیر بسیار معنی داری داشتند. افزایش شوری و عمق کشت هر دو سبب افزایش زمان تا شروع سبز شدن و زمان تا 90 درصد سبز شدن, شد ولی سرعت و درصد سبز شدن با افزایش شوری و عمق کشت کاهش یافتند. حداکثر درصد سبز شدن از 85 درصد در شاهد به کمتر از 81 و 63 درصد در شوری های 7.5 و 15 دسی زیمنس بر متر رسید. با افزایش عمق کشت درصد سبز شدن نیز از حدود 92 درصد در عمق 4 به کمتر از 83 و 54 درصد در عمق های 8 و 12 سانتی متر کاهش یافت. اثر متقابل شوری و عمق کشت بر مولفه های ذکر شده یک اثر منفی تشدید کننده بود, به نحوی که میزان سبز شدن در شاهد, در عمق 12 سانتی متری از 80 درصد به حدود 65 و 42 درصد در شوری های 7.5 و 15 دسی زیمنس بر متر کاهش یافت. در مجموع افزایش شوری و عمق کشت بر مولفه های رشد گیاهچه تاثیر منفی داشتند و زمانی که این دو عامل هم زمان لحاظ شدند, تاثیر نامطلوب آنها بیش از زمانی بود که بطور مستقل در نظر گرفته شدند. بنابراین به نظر می رسد که انتخاب عمق کشت مطلوب (مناسب) فاکتور تعیین کننده ای در بهینه سازی زراعت گندم در اراضی شور باشد و در شرایطی که می بایست بذور در عمق بیشتری کشت شوند (برای مثال کمبود رطوبت سطحی خاک), با در نظر گرفتن بذر بیشتر, تا حد ممکن از کاهش تراکم مطلوب بوته در واحد سطح جلوگیری شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قربانی، محمدحسین، و پورفرید، آرزو. (1386). تاثیر شوری و عمق کشت بر سبز شدن بذر گندم. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 14(5 (ویژه نامه زراعت و اصلاح نباتات))، 1-8. SID. https://sid.ir/paper/8881/fa

    Vancouver: کپی

    قربانی محمدحسین، پورفرید آرزو. تاثیر شوری و عمق کشت بر سبز شدن بذر گندم. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1386؛14(5 (ویژه نامه زراعت و اصلاح نباتات)):1-8. Available from: https://sid.ir/paper/8881/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین قربانی، و آرزو پورفرید، “تاثیر شوری و عمق کشت بر سبز شدن بذر گندم،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 14، no. 5 (ویژه نامه زراعت و اصلاح نباتات)، pp. 1–8، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8881/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا