مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

570
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

511
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربرد یک پلی ساکارید جدید از ریشه گیاه چوبک نکائی (Acanthophyllum glandulosum) در بهبود سلامت قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss (Walbaum در معرض کلرید جیوه

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 59

چکیده

 پلی ساکاریدها, پلیمرهای زیستی ای هستند که نقش کلیدی در بهبود سلامتی ایفا می کنند. در مطالعه حاضر اثرات پلی ساکارید جدید از ریشه گیاه چوبک نکائی (Acanthophyllum glandulosum) بر شاخص های خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در معرض تحت حاد (sub-acute) جیوه بررسی شد. تعداد 540 ماهی در 3 تیمار مختلف (هر تیمار با سه تکرار) در مخازن فایبرگلاس تقسیم بندی شدند: تیمار اول به عنوان تیمار شاهد قرار داده شد (فاقد محلول جیوه و پلی ساکارید), تیمار دوم با 60mg/l جیوه و تیمار سوم حاوی جیوه 60mg/l و 1% پلی ساکارید آزمایشی بود که 24 ساعت قبل از قرار گرفتن ماهی ها در معرض جیوه به مخزن ریخته شده بود. پارامترهای هماتولوژی و بیوشیمیایی خون آنالیز شدند. نتایج مطالعه حاضر نشان دادند که برخی فاکتورهای خونی به طور معنی داری در تیمار حاوی پلی ساکارید و جیوه در مقایسه با تیمار فقط جیوه تنظیم شدند. پلی ساکارید دارای اثرات تنظیمی بر فاکتورهایی از قبیل تعداد گلبول های قرمز (R.B.C), هماتوکریت (Ht), حجم متوسط گویچه(M.C.V) و کورتیزول بود. همچنین, پلی ساکارید بر مقدار هموگلوبین (Hb) و درصد غلظت هموگلوبین داخل گویچه (M.C.H.C) تاثیر گذاشت اما این تاثیر معنی داری نبود. از طرفی دیگر, پلی ساکارید هیچ گونه اثر تنظیمی بر وزن هموگلوبین داخل گویچه (M.C.H), مقدار پروتئین و گلوکز نداشت. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که پلی ساکارید مستخرج از ریشه چوبک نکائی اثرات مفیدی بر میزبان داشته و احتمالا به عنوان یک پره بیوتیک عمل کرده که می تواند سلامت میزبان را بهبود ببخشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جهان بین، کامبیز، هدایتی، سیدعلی اکبر، حسن نتاج نیازی، الهه، و حسینی، سیده آمنه. (1394). کاربرد یک پلی ساکارید جدید از ریشه گیاه چوبک نکائی (Acanthophyllum glandulosum) در بهبود سلامت قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss (Walbaum در معرض کلرید جیوه. علوم آبزی پروری، 3(4 )، 43-59. SID. https://sid.ir/paper/265606/fa

    Vancouver: کپی

    جهان بین کامبیز، هدایتی سیدعلی اکبر، حسن نتاج نیازی الهه، حسینی سیده آمنه. کاربرد یک پلی ساکارید جدید از ریشه گیاه چوبک نکائی (Acanthophyllum glandulosum) در بهبود سلامت قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss (Walbaum در معرض کلرید جیوه. علوم آبزی پروری[Internet]. 1394؛3(4 ):43-59. Available from: https://sid.ir/paper/265606/fa

    IEEE: کپی

    کامبیز جهان بین، سیدعلی اکبر هدایتی، الهه حسن نتاج نیازی، و سیده آمنه حسینی، “کاربرد یک پلی ساکارید جدید از ریشه گیاه چوبک نکائی (Acanthophyllum glandulosum) در بهبود سلامت قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss (Walbaum در معرض کلرید جیوه،” علوم آبزی پروری، vol. 3، no. 4 ، pp. 43–59، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/265606/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button