مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

918
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

538
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی امکان جایگزینی جزئی کود اوره با کودهای زیستی در تولید گیاه دارویی شوید

صفحات

 صفحه شروع 116 | صفحه پایان 128

چکیده

 آزمایشی به منظور ارزیابی تأثیر کاربرد کودهای زیستی در کاهش مصرف کود شیمیایی اوره اجرا گردید و اثر تیمارهای تغذیه ای بر کمیت و کیفیت محصول گیاه دارویی شوید بررسی شد. این آزمایش در سال زراعی 98-1397 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره), واقع در شهر قزوین انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل 4 سویه باکتری محرک رشد (Azotobacter, Azospirillum, Pseudomonas stutzeri و Pseudomonas putida) بود که با نسبت مساوی با هم ترکیب شده و به عنوان کود زیستی به کار گرفته شد. کود زیستی تهیه شده در ترکیب با سطوح مختلف اوره (صفر, 25, 50 و 100 درصد مقدار توصیه شده اوره برای گیاه شوید) مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که کود اوره به صورت جدا و ترکیب با کود زیستی ویژگی های رشد رویشی, مقدار محصول بذر (4/964 کیلوگرم در هکتار), درصد اسانس (70/2 درصد) و مقدار کلروفیل برگ (74/1 میلی گرم در گرم وزن تر) را نسبت به تیمار شاهد افزایش داد. آنالیز اسانس حاصل از بذر شوید نشان داد که مهمترین ترکیبات اسانس کارون (23/56 درصد), لیمونن (7/26 درصد) و آپیول (08/18 درصد) بود که به طور معنی داری تحت تأثیر کودهای زیستی و شیمیایی قرار گرفتند. استفاده از نصف مقدار توصیه شده کود اوره به همراه کود زیستی, علاوه بر افزایش مقدار محصول سبب بالا رفتن کیفیت شوید می گردد. در واقع به منظور کاهش مقدار کود شیمیایی, استفاده از کوددهی تلفیقی پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مفاخری، سودابه، و ضرابی، محمدمهدی. (1398). بررسی امکان جایگزینی جزئی کود اوره با کودهای زیستی در تولید گیاه دارویی شوید. تغذیه گیاهان باغی، 2(1 )، 116-128. SID. https://sid.ir/paper/268526/fa

    Vancouver: کپی

    مفاخری سودابه، ضرابی محمدمهدی. بررسی امکان جایگزینی جزئی کود اوره با کودهای زیستی در تولید گیاه دارویی شوید. تغذیه گیاهان باغی[Internet]. 1398؛2(1 ):116-128. Available from: https://sid.ir/paper/268526/fa

    IEEE: کپی

    سودابه مفاخری، و محمدمهدی ضرابی، “بررسی امکان جایگزینی جزئی کود اوره با کودهای زیستی در تولید گیاه دارویی شوید،” تغذیه گیاهان باغی، vol. 2، no. 1 ، pp. 116–128، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/268526/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button