Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

574
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

594
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر نانو کود آهن بر خصوصیات جوانه زنی و الگوی پروتئینی دو گونه از تیره نعناعیان

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 68

چکیده

 گیاهان بادرشبو (Dracocephalum moldavica) و بادرنجبویه (Melissa officinalis L. ) از تیره نعناع به علت وجود ترکیبات دارویی, به ویژه اسانس های روغنی از اهمیت و ارزش اقتصادی بالایی برخوردار هستند. در این تحقیق تاثیر سطوح مختلف نانوکود کلات آهن بر خصوصیات جوانه زنی و مفدار کمی و کیفی پروتئین در آزمایشی با دو فاکتور در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار بررسی شد. فاکتورها شامل: نانوکود آهن با پنج سطح (mg/L 16, 12, 8, 4, 0) و توده های ژنتیکی با 3 سطح (بادرشبو مشهد و نیشابور و بادرنجبویه اصفهان) بودند. بذور در غلظت های مختلف نانوکود کلات آهن خیسانده شدند و درصد جوانه زنی بذور روزانه بمدت 14 روز یادداشت برداری و شاخص های جوانه زنی محاسبه و الگوی نوارهای پروتئینی بذور جوانه زده به روش SDS-PAGE مورد تجزیه قرار گرفتند. نتایج نشان داد تیمارهای مختلف اثر معنی داری روی خصوصیات جوانه زنی و مفدار کمی و کیفی پروتئین داشت. بیشترین سرعت جوانه زنی و بیشترین نسبت ریشه چه به ساقه چه به ترتیب در غلظت mg/L 8 و mg/L 4 نانوکود آهن در توده بادرنجبویه مشاهده شد. نتایج الکتروفورز تعداد 9 نوع نوار پروتئینی با وزن مولکولی بین 10 تا 150 کیلودالتون بین توده های ژنتیکی نشان داد که 3 پروتئین از بین آنها پلی مورفیسم بودند. با افزایش میزان نانوکود آهن مقدار کمی پروتئین کل افزایش یافت و بیشترین محتوای پروتئین در تیمارmg/L 16 بدست آمد, در حالیکه در مقدار کیفی پروتئین ها تغییری مشاهده نشد. نتایج نشان داد که مقدار کمی پروتئین توده بادرنجبویه نسبت به دو توده بادرشبو بیشتر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طالعی، داریوش، سرتیپ نیا، نسرین، و فراهانی، فاطمه. (1397). تاثیر نانو کود آهن بر خصوصیات جوانه زنی و الگوی پروتئینی دو گونه از تیره نعناعیان. تغذیه گیاهان باغی، 1(1 )، 59-68. SID. https://sid.ir/paper/268538/fa

    Vancouver: کپی

    طالعی داریوش، سرتیپ نیا نسرین، فراهانی فاطمه. تاثیر نانو کود آهن بر خصوصیات جوانه زنی و الگوی پروتئینی دو گونه از تیره نعناعیان. تغذیه گیاهان باغی[Internet]. 1397؛1(1 ):59-68. Available from: https://sid.ir/paper/268538/fa

    IEEE: کپی

    داریوش طالعی، نسرین سرتیپ نیا، و فاطمه فراهانی، “تاثیر نانو کود آهن بر خصوصیات جوانه زنی و الگوی پروتئینی دو گونه از تیره نعناعیان،” تغذیه گیاهان باغی، vol. 1، no. 1 ، pp. 59–68، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/268538/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا