مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

499
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

603
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مهار فعالیت آنزیم آمیلاز کرم غوزه پنبه، با عصاره پروتئینی بذرهای دو گیاه کهورک و نخود

صفحات

 صفحه شروع 333 | صفحه پایان 341

چکیده

کرم غوزه پنبه, Helicoverpa armigera (Hü bner) (Lepidoptera: Noctuidae), یکی از آفات همه چیز خوار مهم است که در سراسر دنیا شیوع دارد. امروزه به دلیل اثرات نامطلوب سموم شیمیایی, مطالعه مهارکننده ­ های آنزیم آلفا-آمیلاز (E. C. 3. 2. 1. 1) در حشرات, به عنوان روش جایگزین برای برنامه ­ های مدیریت آفات مورد توجه قرار گرفته است. در پژوهش پیش رو, لوله گوارش لاروهای سن چهارم کرم غوزه پنبه جداسازی و عصاره آنزیمی آن استخراج شد تا اثر 4 غلظت مختلف (42/0, 87/0, 2/1 و 48/1 میکروگرم) از عصاره پروتئینی بذر کهورک (Prosopis farcta) و نخود (Cicer arietinum) پس از استخراج توسط کلرید سدیم 0/1 مولار, روی فعالیت آلفا آمیلاز حشره بررسی شود. نتایج نشان داد که پروتئین مهارکننده استخراج شده از کهورک در مقایسه با نخود مهارکنندگی بالایی دارد. سنجش فعالیت آنزیم آمیلاز در حضور غلظت های مختلف از عصاره کهورک و نخود نشان داد بین افزایش غلظت پروتئین و درصد مهار آنزیم رابطه مستقیم وجود دارد. بالاترین مهارکنندگی آنزیم, تحت تأثیر هر دو مهار کننده, در pH برابر با 9, مشاهده شد. آنالیز زایموگرام در تأیید سنجش کمی آنزیم, مهار آلفا-آمیلاز را در کاهش ضخامت باند نشان داد. بدین ترتیب, بذر نخود و کهورک می­ توانند به عنوان منابع مؤثر و مهمی از مهار کننده آنزیم آلفا-آمیلاز معرفی شوند و به عنوان جایگزین برای سموم شیمیایی در آینده ن مورد توجه قرار گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عظیمی، سولماز، رحمانی، شیما، و مجیدیانی، سیما. (1396). مهار فعالیت آنزیم آمیلاز کرم غوزه پنبه, با عصاره پروتئینی بذرهای دو گیاه کهورک و نخود. مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی، 6(2 )، 333-341. SID. https://sid.ir/paper/270533/fa

    Vancouver: کپی

    عظیمی سولماز، رحمانی شیما، مجیدیانی سیما. مهار فعالیت آنزیم آمیلاز کرم غوزه پنبه, با عصاره پروتئینی بذرهای دو گیاه کهورک و نخود. مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی[Internet]. 1396؛6(2 ):333-341. Available from: https://sid.ir/paper/270533/fa

    IEEE: کپی

    سولماز عظیمی، شیما رحمانی، و سیما مجیدیانی، “مهار فعالیت آنزیم آمیلاز کرم غوزه پنبه, با عصاره پروتئینی بذرهای دو گیاه کهورک و نخود،” مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی، vol. 6، no. 2 ، pp. 333–341، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/270533/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button