مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,085
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی فرایند استخراج روغن زیتون به منظور افزایش راندمان و بهبود خصوصیات کیفی (روغن)

صفحات

 صفحه شروع 113 | صفحه پایان 126

چکیده

 روغن زیتون یکی از قدیمی ترین روغن های گیاهی است و ششمین منبع تامین روغن جهان است. فرایند استخراج روغن زیتون نسبت به سایر منابع روغنی متفاوت است و روغن آن (روغن بکر) به صورت مستقیم مصرف می شود, بنابراین تولید روغنی با حداکثر راندمان استخراج و کیفیت, با اهمیت است. بدین منظور در این تحقیق به بررسی اساسی ترین مراحل فرایند روغن کشی, (خرد کردن میوه و مالاکسیون یا ورزدادن خمیر زیتون) که در راندمان استخراج و کیفیت روغن بسیار تاثیرگذارند پرداخته شده است تا شرایط بهینه استخراج به دست آید. لذا تیمارهای خردکردن (یک بار خرد کردن و دوبار خرد کردن) و شرایط ورز دادن از نظر دما 25), 35, 45, و 60 درجه سانتی گراد), و مدت زمان ورزدادن 15), 30, 45 و 60 دقیقه) آزمایش شد و ضمن اندازه گیری راندمان استحصال روغن, خصوصیات کیفی روغن مانند اسیدیته, پراکسید, رنگ, و کربونیل آن نیز بررسی شد. نتایج نشان داد که دفعات خرد کردن تنها بر راندمان استخراج تاثیر دارد و بر خصوصیات کیفی روغن اثر این عامل معنی دار نیست. افزایش دما و مدت زمان ورزدادن راندمان را افزایش می دهد اما این افزایش تا دقیقه 45 و دمای 35 درجه سانتی گراد ادامه دارد و از آن به بعد افزایشی مشاهده نمی شود. خصوصیات کیفی روغن نیز در این شرایط دارای کمترین تغییرات است و به عبارت دیگر کاهش کیفی روغن معنی دار نیست. بنابراین می توان گفت استخراج روغن در شرایط دوبار خرد کردن و ورزدادن در دمای 35 درجه سانتی گراد طی 45 دقیقه, مناسبترین راندمان استخراج با بهترین کیفیت را به دنبال دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدزاده، جلال، و احمدی، محمدرضا. (1387). بهینه سازی فرایند استخراج روغن زیتون به منظور افزایش راندمان و بهبود خصوصیات کیفی (روغن). مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 9(2)، 113-126. SID. https://sid.ir/paper/28055/fa

    Vancouver: کپی

    محمدزاده جلال، احمدی محمدرضا. بهینه سازی فرایند استخراج روغن زیتون به منظور افزایش راندمان و بهبود خصوصیات کیفی (روغن). مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1387؛9(2):113-126. Available from: https://sid.ir/paper/28055/fa

    IEEE: کپی

    جلال محمدزاده، و محمدرضا احمدی، “بهینه سازی فرایند استخراج روغن زیتون به منظور افزایش راندمان و بهبود خصوصیات کیفی (روغن)،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 9، no. 2، pp. 113–126، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28055/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button