مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,116
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پارامترهای خشک کن بر قوه نامیه بذر برنج

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 24

چکیده

 یکی از ارقام برنج معروف استان گیلان (بینام) با رطوبت اولیه 20.6% مورد استفاده قرار گرفت. فرآیند خشک کردن در قالب طرح فاکتوریل بر پایه بلوک های کامل تصادفی, با سه فاکتور: دمای خشک کن (درپنج سطح: 30, 40, 50, 60 و 70 درجه سانتی گراد), سرعت جریان هوای خشک کن (در دو سطح: 0.5 و 2 متر بر ثانیه) و رطوبت شلتوک برنج در انتهای فرآیند خشک کردن در دو سطح: 10.5% و 14% بر پایه تر معادل به ترتیب 11.7% و 16.3% بر پایه خشک, انجام گرفت تا اثر ساده و همچنین اثر متقابل پارامترهای مذکور بر قوه نامیه بذر بررسی شود. قوه نامیه نمونه ها به روش آزمایش تعیین قابلیت جوانه زنی و رویان فعال انجام گرفت .طی این مطالعه مشخص شد که افزایش سرعت جریان هوای خشک کن, کاهش رطوبت نهایی محصول و افزایش دما به خصوص در دامنه دماهای بالاتر از 50 درجه سانتی گراد منجر به افت قوه نامیه بذر می شود. همچنین مشخص شد که اثر منفی ناشی از استفاده از دماهای بالا بر قوه نامیه بذر را می توان با سرعت کمتر جریان هوا و یا جلوگیری از کاهش زیاده از حد رطوبت محصول تا حدودی جبران نمود.نتایج نشان داد, مهمترین عامل موثر بر قوه نامیه بذر, از میان سه عامل مذکور, عامل درجه حرارت هوای خشک کن است. همچنین همبستگی بسیار خوبی (r=0.97) بین آزمایش قابلیت جوانه زنی و آزمایش تعیین درصد دانه های شلتوک با رویان فعال (روشی که انجام آن نیاز به صرف زمان ناچیز دارد) مشاهده شد که بیانگر امکان جایگزین شدن یکی به جای دیگری با میزان خطای پایین می باشد .

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلیمانی، مجید، خوش تقاضا، محمدهادی، و مدرس ثانوی، سیدعلی محمد. (1380). تاثیر پارامترهای خشک کن بر قوه نامیه بذر برنج . مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 2(8)، 13-24. SID. https://sid.ir/paper/28106/fa

    Vancouver: کپی

    سلیمانی مجید، خوش تقاضا محمدهادی، مدرس ثانوی سیدعلی محمد. تاثیر پارامترهای خشک کن بر قوه نامیه بذر برنج . مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1380؛2(8):13-24. Available from: https://sid.ir/paper/28106/fa

    IEEE: کپی

    مجید سلیمانی، محمدهادی خوش تقاضا، و سیدعلی محمد مدرس ثانوی، “تاثیر پارامترهای خشک کن بر قوه نامیه بذر برنج ،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 2، no. 8، pp. 13–24، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28106/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button