Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

8,088
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ارقام جدید سیب زمینی و معرفی ارقام برتر در صنایع فراوری

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 78

چکیده

 به منظور بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ارقام جدید سیب زمینی و معرفی ارقام برتر و مناسب برای صنایع فراوری, آزمایشی در قالب بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار و به مدت دو سال در کرج اجرا شد. هفده رقم سیب زمینی شامل: جلی, اسلانی, بورن, بانبا, کلمبوس, سانته, اگریا, اکیرا, آیدا, آرکولا, آلمرا, دیسی, سایکلون, لیدی کلایر, لیدی روزتا, ملودی, و لیدی فلورینا بررسی شدند. اندازه گیری ماده خشک و وزن مخصوص دو هفته پس از برداشت, قند احیاکننده (دو هفته پس از برداشت و نگهداری در دمای 22-20 درجه سانتی گراد و دو ماه بعد از انبارداری در دمای 7 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد), و ارزیابی حسی چیپس (قابلیت پذیرش کلی, رنگ و تردی) پس از دو هفته نگهداری در دمای 22-20 درجه سانتی گراد اجرا شد. نتایج تجزیه واریانس مرکب تمامی صفات مورد بررسی نشان داد که ارقام اکیرا, بورن, و بانبا نسبت به سایر ارقام برتری دارند. همچنین نشان داده شد که تغییرات قند احیاکننده ارقام مختلف در زمان انبارداری متفاوت بوده و این تغییرات در بیشتر موارد در ارقام با قند احیاکننده اولیه پایین, بیشتر است. نتایج مقایسه میانگین درصد ماده خشک غده نشان داد که ارقام لیدی روزتا, لیدی کلایر, و دیسی نسبت به سایر ارقام ماده خشک بالاتری دارند و وزن مخصوص رقم اکیرا نسبت به سایر ارقام برتری مطلق دارد. نتایج ضرایب همبستگی نشان داد که همبستگی بین ماده خشک با وزن مخصوص و سفتی بافت مثبت و معنی دار و بین وزن مخصوص با قند احیاکننده, منفی و معنی دار است. بررسی ها نشان داد که قابلیت پذیرش کلی ارقام اگریا, سایکلون, اکیرا, کلمبوس, و جلی به ترتیب نسبت به سایر ارقام بیشتر است و نیز همبستگی بین قابلیت پذیرش کلی با رنگ و تردی چیپس مثبت و معنی دار و همبستگی بین قابلیت پذیرش کلی با تردی بیش از همبستگی آن با رنگ چیپس است. با توجه به بررسی مجموع صفات کمی و کیفی, ارقام جلی, کلمبوس, و اگریا برای فرنچ فرایز, رقم سانته برای چیپس, و ارقام اکیرا, بورن و بانبا برای سایر مصارف فراوری پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موسی پورگرجی، احمد، و شواخی، فروغ. (1386). ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ارقام جدید سیب زمینی و معرفی ارقام برتر در صنایع فراوری. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 8(2)، 63-78. SID. https://sid.ir/paper/28140/fa

    Vancouver: کپی

    موسی پورگرجی احمد، شواخی فروغ. ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ارقام جدید سیب زمینی و معرفی ارقام برتر در صنایع فراوری. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1386؛8(2):63-78. Available from: https://sid.ir/paper/28140/fa

    IEEE: کپی

    احمد موسی پورگرجی، و فروغ شواخی، “ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ارقام جدید سیب زمینی و معرفی ارقام برتر در صنایع فراوری،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 8، no. 2، pp. 63–78، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28140/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا