مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,325
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کم آبیاری بر عملکرد، اجزای عملکرد، و کارایی مصرف آب سیب زمینی

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 30

چکیده

 هدف از این پژوهش, بررسی تاثیر کم آبیاری بر عملکرد و اجزای عملکرد گیاه سیب زمینی است. این پژوهش با استفاده از طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در ایستگاه تحقیقاتی چهار تخته مرکز تحقیقات کشاورزی چهار محال و بختیاری اجرا شد. در این پژوهش, تیمارهای کم آبیاری در پنج سطح شامل E0 (آبیاری کامل), E1 (85 درصد), E2 (70 درصد), E3 (55 درصد) و E4 (30 درصد) تبخیر- تعرق واقعی گیاه سیب زمینی حاصل از لایسیمتر زهکش دار به طور جداگانه در سه دوره رشد سیب زمینی شامل T1: دوره استقرار بذر و رشد رویشی, T2: دوره رشد کامل, و T3: دوره رشد رسیدن آزمایش شدند. صفات مورد بررسی در پژوهش عبارت اند از: تعداد غده در هر بوته, درصد ریز و درشتی غده ها, عملکرد اندام هوایی, عملکرد غده سیب زمینی, میزان آب مصرفی, و کارایی مصرف آب. نتایج این تحقیق بیانگر آن بود که حداکثر و حداقل عملکرد سیب زمینی به ترتیب در سطوح بدون تنش و آبیاری با 30 درصد تبخیر- تعرق حاصل شده است. در دوره اول رشد گیاه با کاهش آب مصرفی, عملکرد محصول و کارایی مصرف آب کاهش نشان می دهد. لیکن در دوره های دوم و سوم رشد گیاه, با کاهش آب مصرفی کارایی مصرف آب افزایش می یابد. بیشترین کارایی مصرف آب در دوره رشد اول در تیمار بدون تنش آبی و در دوره دوم رشد در تیمار آبیاری با 55 درصد تبخیر- تعرق, و در دوره سوم رشد در تیمار آبیاری با 30 درصد تبخیر- تعرق به دست آمده است. کاهش آب مصرفی به ترتیب عبارت اند از دوره های اول 12.2, سوم 13.2 و دوم 17.8 درصد که در آنها کاهش محصول به ترتیب برابر با 17.5, 11.1 و 10.8 درصد بوده است. به طور کلی در دوره رشد دوم, تیمار 55 درصد تبخیر- تعرق و در دوره های رشد اول و سوم تیمار 30 درصد تبخیر- تعرق توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیمی پاک، نیازعلی، و پذیرا، ابراهیم. (1387). تاثیر کم آبیاری بر عملکرد, اجزای عملکرد, و کارایی مصرف آب سیب زمینی. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 9(4)، 17-30. SID. https://sid.ir/paper/28232/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیمی پاک نیازعلی، پذیرا ابراهیم. تاثیر کم آبیاری بر عملکرد, اجزای عملکرد, و کارایی مصرف آب سیب زمینی. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1387؛9(4):17-30. Available from: https://sid.ir/paper/28232/fa

    IEEE: کپی

    نیازعلی ابراهیمی پاک، و ابراهیم پذیرا، “تاثیر کم آبیاری بر عملکرد, اجزای عملکرد, و کارایی مصرف آب سیب زمینی،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 9، no. 4، pp. 17–30، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28232/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button