مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

394
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

586
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر کم آبیاری بر عملکرد و کارایی مصرف آب چند محصول عمده در جیرفت

صفحات

 صفحه شروع 2137 | صفحه پایان 2148

چکیده

 به منظور بررسی عملکرد و کارایی مصرف آب در گندم (چمران2), کلزا (هایولا50), سیب زمینی (سانته) و ذرت (704) تحت سطوح مختلف آبیاری, پژوهشی طی دو سال زراعی 96 و 97 به صورت آزمایش های بلوک کامل تصادفی در چهار تکرار در مرکز تحقیقات و کشاورزی جیرفت انجام شد. میزان آبیاری در سه سطح 50, 75, 100 درصد نیاز آبی گیاهان بود. صفات عملکرد, وزن بیوماس, شاخص برداشت و کارایی مصرف آب برای گیاهان مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اثر سطوح آبیاری در هر دو سال زراعی بر عملکرد دانه, وزن بیوماس و کارایی مصرف آب گیاهان مختلف در سطح 1 درصد و شاخص برداشت در سطح 5 درصد معنی دار است. با افزایش آب آبیاری, صفات عملکرد و وزن بیوماس در همه گیاهان به طور معنی داری افزایش یافت. تحت دو سطح آبیاری 100 و 50 درصد نیاز آبی گیاه, به ترتیب سیب زمینی و کلزا, بیش ترین (65/0 تا 74/0) و کم ترین (2/0 تا 25/0) شاخص برداشت را داشتند. از طرف دیگر, گیاهان سیب زمینی و کلزا به ترتیب بیش ترین (68/10 تا 76/22 کیلوگرم بر متر مکعب) و کم ترین (29/1 تا 84/1 کیلوگرم بر متر مکعب) کارایی مصرف آب را داشتند. با توجه به نتایج این پژوهش, می توان آبیاری گیاهان با 75 درصد نیاز آبی را با توجه به کاهش کمتر عملکرد و کارایی بیشتر مصرف آب در منطقه جیرفت توصیه کرد. به طور کلی, بر اساس نتایج این پژوهش, بیش ترین کارایی مصرف آب به ترتیب در گیاهان سیب زمینی, گندم, ذرت و کلزا مشاهده شد. اما در شرایط آب و هوایی جیرفت, الگوی کشت متناوب سیب زمینی با ذرت با توجه به کارایی مصرف آب بیشتر, توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افشار، عاطفه، حقیقت جو، پرویز، کاراندیش، فاطمه، محمدرضاپور، ام البنی، و کوهستانی، شاپور. (1399). تأثیر کم آبیاری بر عملکرد و کارایی مصرف آب چند محصول عمده در جیرفت. تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)، 51(8 )، 2137-2148. SID. https://sid.ir/paper/372208/fa

    Vancouver: کپی

    افشار عاطفه، حقیقت جو پرویز، کاراندیش فاطمه، محمدرضاپور ام البنی، کوهستانی شاپور. تأثیر کم آبیاری بر عملکرد و کارایی مصرف آب چند محصول عمده در جیرفت. تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1399؛51(8 ):2137-2148. Available from: https://sid.ir/paper/372208/fa

    IEEE: کپی

    عاطفه افشار، پرویز حقیقت جو، فاطمه کاراندیش، ام البنی محمدرضاپور، و شاپور کوهستانی، “تأثیر کم آبیاری بر عملکرد و کارایی مصرف آب چند محصول عمده در جیرفت،” تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 51، no. 8 ، pp. 2137–2148، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372208/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button