مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,684
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات تیمارهای قارچ کش، گرما درمانی و پوشش های پلی اتیلن بر عمر انباری پرتقال تامسون ناول

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 34

چکیده

 استفاده از مواد شیمیایی و آلاینده های زیست محیطی یکی از معضلات جامعه بشری است. محققین برای سلامت انسان, حفظ محیط زیست و تولید محصولات کشاورزی مرغوب و با کیفیت مطلوب, روش های غیر شیمیایی متعددی را برای جایگزینی با روشهای شیمیایی مورد مطالعه و بررسی قرار داده اند. در این تحقیق اثرات تیمارهای مرکب قارچ کش, پوشش های پلی اتیلن و گرما درمانی (Curing) بر روی عمر انباری پرتقال با پوشش پلی اتیلن به همراه گرما درمانی برای کنترل پوسیدگی های پنی سیلیومی و به حداقل رساندن کاهش وزن میوه مفید است. پوشش پلی اتیلن به خوبی از کاهش وزن میوه ها جلوگیری نمود و گرما درمانی به تنهایی سبب کاهش وزن میوه ها نسبت به سایر تیمارهای آزمایشی گردید. میزان کل مواد جامد محلول (TSS) میوه ها در طول دوره انبارداری دربیشتر تیمارها روند کاهشی نشان داد. اسید قابل تیتر (TA) در تیمارهای مرکبی که در آنها از پوشش پلی اتیلن استفاده شده بود در طول مدت انبارداری افزایش یافت لیکن در تیمارهای مرکبی که در آنها از گرما درمانی استفاده شده بود در سطح احتمال 1% کاهش یافت. گرمادرمانی به تنهایی یا به همراه پوشش پلی اتیلن باعث افزایش نسبت TSS/TA شد. در طول دوره انبارداری میزان ویتامین C به طور ثابتی در کلیه تیمارها به جز شاهد افزایش یافت. در تیمارهایی که گرمادرمانی و همچنین همراه با پوشش پلی اتیلن بر روی آنها اعمال شده بود رنگ پوست پرتقال ها به طور معنی درای کم رنگ تر گردید. پوشش میوه ها با پلی اتیلن, نرم شدن میوه ها را به تعویق انداخت. کمترین امتیاز طعم مربوط به تیمارهایی بود که در آنها از قارچ کش, پوشش پلی اتلین نوع B و گرما درمانی استفاده به عمل آمده بود لیکن بالاترین امتیاز طعم و مقبولیت کلی به ترتیب برابر 66.5 و 70.3 مربوط به تیمار پوشش پلی اتیلن نوع A بود. با توجه به نتایج این تحقیق, استفاده از پوشش پلی اتیلن نوع A به همراه گرما درمانی در جهت حفظ کیفیت و دوره ماندگاری میوه ها به عنوان جایگزین روشهای شیمیایی توصیه می گردد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

شاه بیک، محمدعلی، مومنی، جواهر، حسن پوراصیل، معظم، و شادپرور، عبدالاحد. (1381). اثرات تیمارهای قارچ کش, گرما درمانی و پوشش‌ های پلی اتیلن بر عمر انباری پرتقال تامسون ناول. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 3(10)، 19-34. SID. https://sid.ir/paper/28255/fa

Vancouver: کپی

شاه بیک محمدعلی، مومنی جواهر، حسن پوراصیل معظم، شادپرور عبدالاحد. اثرات تیمارهای قارچ کش, گرما درمانی و پوشش‌ های پلی اتیلن بر عمر انباری پرتقال تامسون ناول. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1381؛3(10):19-34. Available from: https://sid.ir/paper/28255/fa

IEEE: کپی

محمدعلی شاه بیک، جواهر مومنی، معظم حسن پوراصیل، و عبدالاحد شادپرور، “اثرات تیمارهای قارچ کش, گرما درمانی و پوشش‌ های پلی اتیلن بر عمر انباری پرتقال تامسون ناول،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 3، no. 10، pp. 19–34، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28255/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button