مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

939
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

527
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر سرعت و زاویه لبه تیغه بر مقاومت برشی ساقه ارقام مختلف برنج

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 112

چکیده

 به منظور اندازه گیری نیروی برش دینامیکی ساقه برنج, یک دستگاه آزمایشگاهی با مکانیزم برش رفت و برگشتی طراحی و ساخته شد. تأثیر سرعت برشی تیغه در چهار سطح 0.6, 0.9, 1.2, و 1.5 متر بر ثانیه و زاویه لبه تیغه در سه سطح 25, 30, و 35 درجه روی مقاومت برشی ساقه چهار رقم برنج شامل خزر, فجر, بی نام و هاشمی مطالعه شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تأثیر رقم برنج, سرعت برشی, و زاویه لبه تیغه عوامل اصلی و اثر متقابل رقم برنج و سرعت برشی بر مقاومت برش ساقه در سطح 1 درصد معنی دار بود. بیشترین و کمترین مقدار مقاومت برشی به ترتیب مربوط به ارقام خزر و هاشمی با میانگین 0.0210 و 0.181 مگاپاسکال به دست آمد. با توجه به نتایج آزمون دانکن تفاوت بین میانگین مقاومت برشی در ارقام فجر, بی نام و هاشمی در سطح 1 درصد معنی دار نبود ولی مقدار مقاومت برشی رقم خزر در مقایسه با ارقام بی نام و هاشمی بیشتر بود. مقاومت برشی ساقه در سرعت برشی 0.6متر بر ثانیه با میانگین 0.226 مگاپاسکال بیشترین و در سرعت برشی 1.5 متر بر ثانیه با میانگین 0.155مگاپاسکال کمترین مقدار بود. سرعت برشی تیغه در سطوح 0.6 و 0.9 متر بر ثانیه و همچنین در سطوح 1.2 و 1.5 متر بر ثانیه روی مقاومت برشی ساقه تفاوت معنی دار نبود ولی در سطوح دیگر تفاوت معنی دار بود. مقایسه میانگین ها نشان داد که مقادیر مقاومت برشی بین زوایای لبه تیغه در سطح 1 درصد معنی دار نیست. اثر متقابل رقم برنج و سرعت برشی تیغه روی مقاومت برشی ساقه در سطح 1 درصد معنی دار بود و در مقایسه میانگین ها, بیشترین مقدار مقاومت برشی ساقه ها با میانگین 0.234 مگاپاسکال در سرعت 0.6 متر بر ثانیه در رقم فجر و کمترین مقدار آن با میانگین 0.137 مگاپاسکال در رقم بی نام و در سرعت برش 1.5 متر بر ثانیه به دست آمد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طباطبایی کلور، سیدرضا، برقعی، سیدعلی محمد ، علی مردانی، رضا، رجبی پور، علی، مبلی، حسین، و علامه، علیرضا. (1384). بررسی تأثیر سرعت و زاویه لبه تیغه بر مقاومت برشی ساقه ارقام مختلف برنج. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 6(23)، 99-112. SID. https://sid.ir/paper/28266/fa

    Vancouver: کپی

    طباطبایی کلور سیدرضا، برقعی سیدعلی محمد ، علی مردانی رضا، رجبی پور علی، مبلی حسین، علامه علیرضا. بررسی تأثیر سرعت و زاویه لبه تیغه بر مقاومت برشی ساقه ارقام مختلف برنج. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1384؛6(23):99-112. Available from: https://sid.ir/paper/28266/fa

    IEEE: کپی

    سیدرضا طباطبایی کلور، سیدعلی محمد برقعی، رضا علی مردانی، علی رجبی پور، حسین مبلی، و علیرضا علامه، “بررسی تأثیر سرعت و زاویه لبه تیغه بر مقاومت برشی ساقه ارقام مختلف برنج،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 6، no. 23، pp. 99–112، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28266/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button