مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,141
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

312
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره آبی ریحان بر تغییرات رشد و شاخص های هماتولوژی و بیوشیمی خون ماهی قزل آلای رنگین کمان

صفحات

 صفحه شروع 397 | صفحه پایان 404

چکیده

 زمینه مطالعه: امروزه استفاده از ترکیبات گیاهی در آبزی پروری رایج شده است. ریحان از جمله گیاهانی است که دارای ترکیبات موثر و مهمی است.هدف: هدف از این مطالعه, بررسی اثر عصاره آبی ریحان بر رشد, فاکتور های خونی و بیوشیمیایی در قزل آلای رنگین کمان است.روش کار: تیمار های آزمایش بر اساس پنج جیره غذایی شامل: جیره فاقد عصاره آبی ریحان (شاهد) و جیره های حاوی ppm30, 60, 120 و 240 عصاره آبی ریحان در غذا تهیه شد. ماهیان قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 12±2.6g به مدت 48 روز با جیره های آزمایشی تغذیه شدند و در انتهای دوره آزمایش, پارامتر های رشد و شاخص های خونی اندازه گیری شدند.نتایج: بررسی کلیه شاخص های مربوط به رشد نشان داد که بین تیمار های مورد بررسی (30ppm,60,120 و 140) با شاهد اختلاف معنی داری وجود ندارد (p>0.05) نتایج حاصل از بررسی فاکتور های خونی نشان داد که افزایش تعداد گلبول های قرمز(1.24±0.04´106mm3) و میزان هموگلوبین ) در غلظت 120ppm عصاره آبی ریحان مشاهده شد. در حالیکه غلظت 240ppm سبب افزایش تعداد گلبول های سفید (22.7±3.4´103) و افزایش میانگین هموگلوبین در گلبول قرمز (57.1±3.8pg) نسبـت بـه گـروه شـاهـد شـده اسـت (p>0.05) همچنیـن بـررسـی نتایـج فـاکتـورهـای بیـوشیمیـایـی خون ماهیان نشان داد که کمترین میزان کلسترول (163.7±20.15mg/dl) و تری گلیسرید (166.5±16.2mg/dl) در غلظت 30ppm مشاهده شد که با سایر تیمارها اختلاف معنی دار نشان داد (p<0.05) در حالیکه مقدار گلوکز در تیمار های مورد بررسی اختلاف معنی داری با گروه شاهد نداشت (p>0.05).نتیجه گیری نهایی: بر طبق نتایج بدست آمده از این تحقیق به نظر می رسد که می توان از عصاره آبی ریحان به عنوان یک ماده موثر در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان به منظور بهره گیری از خواص مثبت فیزیولوژیک آن استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ذوالفقاری، آمنه، و فیروزبخش، فرید. (1393). اثر عصاره آبی ریحان بر تغییرات رشد و شاخص های هماتولوژی و بیوشیمی خون ماهی قزل آلای رنگین کمان. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 69(4)، 397-404. SID. https://sid.ir/paper/34870/fa

    Vancouver: کپی

    ذوالفقاری آمنه، فیروزبخش فرید. اثر عصاره آبی ریحان بر تغییرات رشد و شاخص های هماتولوژی و بیوشیمی خون ماهی قزل آلای رنگین کمان. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1393؛69(4):397-404. Available from: https://sid.ir/paper/34870/fa

    IEEE: کپی

    آمنه ذوالفقاری، و فرید فیروزبخش، “اثر عصاره آبی ریحان بر تغییرات رشد و شاخص های هماتولوژی و بیوشیمی خون ماهی قزل آلای رنگین کمان،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 69، no. 4، pp. 397–404، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34870/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button