Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

789
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

536
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مصرف خوراکی آلیسین بر آنزیم های سرمی ماهی کپور معمولی در مسمومیت تجربی با سرب

صفحات

 صفحه شروع 325 | صفحه پایان 330

چکیده

 مسمومیت با سرب در همه جانداران و از جمله در آبزیان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. آلیسین یکی از مهمترین مواد موثره گیاه سیر می باشد که انتظار می رود با توجه وفور اسیدهای آمینه سولفوردار, اثر پیشگیری کننده در مسمومیت با سرب ایفا نماید. در این تحقیق به بررسی تاثیر آلیسین بر اثرات سمی سرب با توجه به فعالیت آنزیم های سرم خون در ماهی کپور پرداخته شده است. پنج گروه 46 تایی ماهی کپور (100±10 گرمی) مورد مطالعه قرار گرفت. گروه های 5-2 (آزمون) به مدت 10 روز 7 mg\L استات سرب دریافت نمودند. گروه های 3 و 4, از 5 روز قبل از افزودن استات سرب, به ترتیب روزانه به میزان 5 و 10 mg\Kg آلیسین دریافت نمودند. گروه 5 مشابه گروه 4 بود اما تنها همزمان با استات سرب, آلیسین دریافت نمود. در پایان دوره آزمایش, آنزیم های سرم شامل GGT, ALT, AST, LDH و ALP اندازه گیری گردید. میزان پارامترهای مورد مطالعه در گروه 2 (دریافت سرب) در مقایسه با گروه شاهد, افزایش قابل ملاحظه ای نشان می داد (p<0.001). آنزیم های مورد مطالعه در گروه هایی که بعلاوه آلیسین دریافت کرده بودند (گروه های 5-3), به طور وابسته به دوز و معنی داری از گروه 2 کمتر بود. با اینحال تفاوت معنی داری از این نظر بین گروه های 4 و 5 مشاهده نشد. نتایج پژوهش حاضر حاکی از تاثیر قوی آلیسین در جلوگیری از ایجاد ضایعات بافتی متعاقب مسمومیت با سرب می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زیادلو، احسان، شاهسونی، داور، کازرانی، حمیدرضا، و اصلانی، محمدرضا. (1390). تاثیر مصرف خوراکی آلیسین بر آنزیم های سرمی ماهی کپور معمولی در مسمومیت تجربی با سرب. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 66(4)، 325-330. SID. https://sid.ir/paper/35617/fa

    Vancouver: کپی

    زیادلو احسان، شاهسونی داور، کازرانی حمیدرضا، اصلانی محمدرضا. تاثیر مصرف خوراکی آلیسین بر آنزیم های سرمی ماهی کپور معمولی در مسمومیت تجربی با سرب. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1390؛66(4):325-330. Available from: https://sid.ir/paper/35617/fa

    IEEE: کپی

    احسان زیادلو، داور شاهسونی، حمیدرضا کازرانی، و محمدرضا اصلانی، “تاثیر مصرف خوراکی آلیسین بر آنزیم های سرمی ماهی کپور معمولی در مسمومیت تجربی با سرب،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 66، no. 4، pp. 325–330، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35617/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا