مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

515
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

662
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین تابع تولید آب-شوری-عملکرد برای گیاه اسفناج

صفحات

 صفحه شروع 79 | صفحه پایان 91

چکیده

 با توجه به افت کمی و کیفی منابع آب زیرزمینی, بهینه سازی مصرف آب در کشاورزی ضروری است. یکی از روش های بهینه سازی مصرف آب در کشاورزی بخصوص در مناطق خشک و نیمه خشک, استفاده از توابع تولید آب-شوری-عملکرد می باشد. لذا این مطالعه به منظور پیش بینی عملکرد و اجزای عملکرد گیاه اسفناج و تعیین تابع تولید بهینه در شرایط تنش شوری و خشکی در منطقه کاشمر اجرا شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار شامل سه فاکتور شوری (آب شرب 75/0=S1, 4=S2, 8=S3دسی زیمنس بر متر) و سه سطح آبیاری (شامل آبیاری کامل (100% نیاز آبی)=I1, I175%= I2و I150%= I3) اجرا گردید. داده های عملکرد و اجزای عملکرد اسفناج (شامل سطح برگ, ارتفاع گیاه, ارتفاع ساقه, طول ریشه, وزن خشک گیاه و وزن خشک ریشه) بر مدل های مختلف توابع تولید شامل خطی ساده, کاب داگلاس, درجه دوم و متعالی برازش داده شد و پس از تعیین ضرایب توابع مختلف, تابع تولید بهینه اسفناج تعیین گردید. برای ارزیابی توابع مختلف از شاخص های آماری میانگین مجذور مربعات خطای نرمال شده, میانگین مطلق خطا, کارایی مدل سازی, شاخص توافق و ضریب تعیین استفاده شد. نتایج نشان داد که ضریب تعیین (R2) برآورد وزن کل زی توده توسط توابع درجه دوم, متعالی, خطی ساده و کاب داگلاسبه ترتیب 93/0, 89/0, 88/0 و 86/0 بود. همچنین, بیشترین مقدار شاخص های میانگین مجذور مربعات خطای نرمال شده و میانگین مطلق خطا مربوط به توابع خطی ساده و کاب داگلاس می باشد. بنابراین بر اساس نتایج این تحقیق, تابع تولید درجه دوم به عنوان تابع تولید بهینه برای عملکرد و اجزای عملکرد گیاه اسفناج, در منطقه قابل توصیه می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دهقان، هادی، مکاری، مهدی، و عابدین پور، میثم. (1399). تعیین تابع تولید آب-شوری-عملکرد برای گیاه اسفناج. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، 34(1 (ب) )، 79-91. SID. https://sid.ir/paper/357136/fa

    Vancouver: کپی

    دهقان هادی، مکاری مهدی، عابدین پور میثم. تعیین تابع تولید آب-شوری-عملکرد برای گیاه اسفناج. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)[Internet]. 1399؛34(1 (ب) ):79-91. Available from: https://sid.ir/paper/357136/fa

    IEEE: کپی

    هادی دهقان، مهدی مکاری، و میثم عابدین پور، “تعیین تابع تولید آب-شوری-عملکرد برای گیاه اسفناج،” پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، vol. 34، no. 1 (ب) ، pp. 79–91، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/357136/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button