مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

373
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پروتئین های پاسخ دهنده به تنش شوری در یونجه (. Medicago sativa L)

صفحات

 صفحه شروع 147 | صفحه پایان 157

چکیده

 تنش شوری یکی از مهم­ ترین تنش­ های محیطی است که روی صفات زراعی, فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه تاثیر می­ گذارد. به منظور ارزیابی اثر تنش شوری (صفر و 200 میلی ­ مولار کلرید سدیم) روی پروتئین­ های برگ یونجه به روش الکتروفورز دوبُعدی, آزمایشی با دو تیمار شوری (سطح صفر و 200 میلی­ مولار کلرید سدیم) با شش تکرار تحت شرایط هیدروپونیک اجرا شد. تنش شوری باعث کاهش 5/24 و 5/39 درصد وزن تر و وزن خشک گیاهچه­ ها در اکوتیپ بمی یونجه شد. شناسایی احتمالی پروتئین­ ها توسط pIو وزن ملکولی تقریبی انجام شد. نتایج حاصل از تجزیه پروتئوم برگ یونجه نشان داد که 14 لکه تکرار پذیر تحت تنش شوری تغییر بیان داشتند به طوری که 9 لکه پروتئینی افزایش بیان و پنج لکه پروتئینی کاهش بیان نشان دادند. پروتئین­ های کاندید جزء پروتئین­ های دخیل در سیستم دفاعی, تنظیم, مسیرهای متابولیسم, تثبیت نیتروژن و کانالی بودند. بیان بالاتر trehalose-phosphate phosphatase 2, پروتئین درگیر در عمل تنظیم, و نیز uracil phosphoribosyl transferase, lastic و β-hydroxyisobutyryl-CoA hydrolase 1, پروتئین­ های درگیر در متابولیسم انرژی, عملکرد مهم این پروتئین ­ ها را تحت تنش شوری نشان داد. چنین به نظر می­ رسد که گیاه یونجه از طریق پروتئین­ های کاندید مشخص شده در این پژوهش موجب کاهش اثر تنش شوری می­ شود. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دهقانیان، زهرا، بنده حق، علی، و دباغ محمدی نسب، عادل. (1398). پروتئین های پاسخ دهنده به تنش شوری در یونجه (. Medicago sativa L). مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان، 9(1 )، 147-157. SID. https://sid.ir/paper/357370/fa

    Vancouver: کپی

    دهقانیان زهرا، بنده حق علی، دباغ محمدی نسب عادل. پروتئین های پاسخ دهنده به تنش شوری در یونجه (. Medicago sativa L). مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان[Internet]. 1398؛9(1 ):147-157. Available from: https://sid.ir/paper/357370/fa

    IEEE: کپی

    زهرا دهقانیان، علی بنده حق، و عادل دباغ محمدی نسب، “پروتئین های پاسخ دهنده به تنش شوری در یونجه (. Medicago sativa L)،” مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان، vol. 9، no. 1 ، pp. 147–157، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/357370/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button