مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

815
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

176
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تنوع ژنتیکی تحمل به تنش شوری در ارقام یونجه (.Medicago sativa L) ‏بر اساس رشد گیاهچه

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 45

چکیده

 به منظور بررسی تنوع ژنتیکی ارقام یونجه در شرایط تنش شوری آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در گلخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر روی 20 ژنوتیپ یونجه در 5 سطح شوری (0, 75, 150, 225 و 300 میلی مولار) با نمک کلرید سدیم صورت پذیرفت. آزمایش در گلدان های حاوی 1:2 خاک زراعی- ماسه انجام شد و تا 45 روز پس از کاشت, آبیاری صورت گرفت بعد از آن تیمارهای شوری اعمال گردیدند و پس از 14 روز صفات تعداد برگ در بوته, طول ریشه, طول ساقه, طول گیاه, نسبت طول ریشه به طول ساقه, وزن تر گیاه, وزن خشک گیاه و نسبت وزن خشک به وزن تر گیاه اندازه گیری شدند. در اثر اعمال شوری کلیه صفات در فاکتور تنش در سطح احتمال 1 درصد معنی دار شدند. با افزایش میزان شوری تمام صفات به جزء نسبت طول ریشه به طول ساقه کاهش پیدا کردند. نتایج این تحقیق نشان داد که دز بحرانی حساسیت به تنش شوری در اندام های هوایی از قبیل تعداد برگ در بوته, طول ساقه, طول گیاه, وزن تر گیاه, وزن خشک گیاه, شوری 150 میلی مولار و برای صفت طول ریشه 300 میلی مولار می باشد. با استفاده از تجزیه خوشه ای ژنوتیپ های KFA1, KFA11, KFA14 و KFA15 با منشا قره یونجه, KFA4, KFA6 و KFA16 با منشا همدانی و رقم بمی گرمسیری در گروه متحمل ترین و ژنوتیپ های KFA3 با منشا قره یونجه, KFA5 و KFA17 با منشا همدانی, KFA7 با منشا رهنانی, ارقام نیکشهری گرمسیری و یزدی گرمسیری در گروه حساس ترین و KFA8, KFA10, KFA12 و KFA13 با منشأ قره یونجه, KFA2 با منشا همدانی و KFA9 با منشا چالشتر شهرکرد در گروه نیمه متحمل به تنش شوری قرار گرفتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلطانی، آ.، خدارحم پور، ز.، و اشرف جعفری، ع.. (1391). بررسی تنوع ژنتیکی تحمل به تنش شوری در ارقام یونجه (.Medicago sativa L) ‏بر اساس رشد گیاهچه. پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، 4(10)، 29-45. SID. https://sid.ir/paper/181191/fa

    Vancouver: کپی

    سلطانی آ.، خدارحم پور ز.، اشرف جعفری ع.. بررسی تنوع ژنتیکی تحمل به تنش شوری در ارقام یونجه (.Medicago sativa L) ‏بر اساس رشد گیاهچه. پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی[Internet]. 1391؛4(10):29-45. Available from: https://sid.ir/paper/181191/fa

    IEEE: کپی

    آ. سلطانی، ز. خدارحم پور، و ع. اشرف جعفری، “بررسی تنوع ژنتیکی تحمل به تنش شوری در ارقام یونجه (.Medicago sativa L) ‏بر اساس رشد گیاهچه،” پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، vol. 4، no. 10، pp. 29–45، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/181191/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button