مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

777
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

222
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کنترل بیولوژیکی کپک خاکستری و القای پاسخ های دفاعی در سیب توسط Saccharomyces cerevisiae

صفحات

 صفحه شروع 42 | صفحه پایان 35

چکیده

 فعالیت بیوکنترل مخمر Saccharomyces cerevisiae بر علیه بیماری کپک خاکستری سیب و توانایی آن برای القای پاسخ های دفاعی در بافت میوه سیب مورد بررسی قرار گرفت. در شرایط آزمایشگاه میزان بازدارندگی از رشد عامل بیماری در آزمون کشت متقابل 24% و در آزمون متابولیت های فرار 56% بود. در شرایط انبار زخم های میوه سیب با 50 میکرولیتر سوسپانسیون مخمر 107 اسپور در میلی لیتر مایه زنی شدند و پس از 4 ساعت 20 میکرولیتر از سوسپانسیون کنیدی 105 اسپور در میلی لیتر B.mali در هر زخم مایه زنی شد. سیب ها به مدت 8 روز در دمای 20oC نگهداری شدند. قطر لکه ها چهار و هشت روز پس از مایه زنی عامل بیماری مورد ارزیابی قرار گرفت. S.cerevisiae پس از 8 روز میزان آلودگی را 74.7 درصد کاهش داد. این آنتاگونیست علاوه بر کنترل کپک خاکستری موجب افزایش فعالیت آنزیم پراکسیداز گردید که بیشترین میزان آن دو روز بعد از مایه زنی قارچ عامل بیماری مشاهده شد. آنتاگونیست دو روز پس از مایه زنی قارچ عامل بیماری, فعالیت آنزیم کاتالاز را افزایش و چهار روز پس از مایه زنی فعالیت آنزیم کاتالاز را کاهش داد. ترکیبات فنلی در میوه سیب تیمار شده با آنتاگونیست وB.mali  افزایش یافت و بیشترین میزان آن شش روز پس از تیمار مشاهده شد. بر اساس نتایج این تحقیق مکانیسم مخمرS.cerevisiae  در کنترل کپک خاکستری سیب احتمالا القای مقاومت و تولید مواد بازدارنده می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    علوی فرد، فاطمه، اعتباریان، حسن رضا، صاحبانی، نوازاله، و امینیان، حشمت اله. (1389). کنترل بیولوژیکی کپک خاکستری و القای پاسخ های دفاعی در سیب توسط Saccharomyces cerevisiae. (حفاظت گیاهان) پژوهش های حفاظت گیاهان ایران، 24(1)، 42-35. SID. https://sid.ir/paper/358363/fa

    Vancouver: کپی

    علوی فرد فاطمه، اعتباریان حسن رضا، صاحبانی نوازاله، امینیان حشمت اله. کنترل بیولوژیکی کپک خاکستری و القای پاسخ های دفاعی در سیب توسط Saccharomyces cerevisiae. (حفاظت گیاهان) پژوهش های حفاظت گیاهان ایران[Internet]. 1389؛24(1):42-35. Available from: https://sid.ir/paper/358363/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه علوی فرد، حسن رضا اعتباریان، نوازاله صاحبانی، و حشمت اله امینیان، “کنترل بیولوژیکی کپک خاکستری و القای پاسخ های دفاعی در سیب توسط Saccharomyces cerevisiae،” (حفاظت گیاهان) پژوهش های حفاظت گیاهان ایران، vol. 24، no. 1، pp. 42–35، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/358363/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button