مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

685
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

246
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثرات زیست محیطی محصولات عمده کشاورزی در دهستان بلهرات نیشابور با استفاده از روش ارزیابی چرخه حیات

صفحات

 صفحه شروع 909 | صفحه پایان 924

چکیده

 ارزیابی چرخه حیات (LCA) ابزاری مناسب برای بررسی اثرات زیست محیطی فرآیندهای تولید در بوم نظام های کشاورزی است که براساس دو مؤلفه مصرف نهاده ها و انتشار آلاینده ها به محیط تعیین می شود. این روش جزئیاتی را در ارتباط با چگونگی کاهش اثرات زیست محیطی و هم چنین افزایش پایداری در کشاورزی ارائه می دهد. هدف این مطالعه مقایسه اثرات زیست محیطی چهار محصول عمده شامل گندم (Triticum aestivum L. ), جو (Hordeum vulgare L. ), هندوانه بذری (Citrullus lanatus L. ) و یونجه (Medicago sativa L. ) در دهستان بلهرات نیشابور بود. میانگین میزان مصرف نهاده ها (اعم از کو دها و سموم شیمیایی, سوخت فسیلی, الکتریسیته, آب, کود حیوانی و بذر) و عملکرد برای چهار محصول گندم, جو, هندوانه بذری و یونجه در منطقه مورد مطالعه طی سال 1394 با استفاده از پرسشنامه تعیین شد. ارزیابی چرخه حیات در چهار گام تعریف اهداف و حوزه عمل مطالعه, ممیزی چرخه حیات, ارزیابی تأثیر چرخه حیات و تفسیر نتایج محاسبه گردید. گروه های تأثیر شامل گرمایش جهانی, اسیدی شدن, اوتریفیکاسیون خشکی و آبی بودند. واحد کارکردی معادل یک تن عملکرد اقتصادی در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که پتانسیل گرمایش جهانی بیش ترین اثر زیست محیطی برای چهار محصول شامل گندم, جو, هندوانه بذری و یونجه به ترتیب برابر با 36/869, 32/694, 06/4947 و 95/2678 واحد معادل کیلوگرم CO2 به ازای یک تن عملکرد اقتصادی و هم چنین پتانسیل اوتریفیکاسیون آبی این محصولات به ترتیب برابر با 08/3, 4/2, 08/11, 33/3 واحد معادل کیلوگرم PO4 به ازای یک تن عملکرد اقتصادی, کم ترین اثر زیست محیطی را در هکتار به خود اختصاص داده است. به طور کلی از بین این چهار محصول, هندوانه بذری (14/1Ecox به ازای یک تن عملکرد اقتصادی) و جو (07/0 Ecox به ازای یک تن عملکرد اقتصادی) به ترتیب بیش ترین و کم ترین شاخص بوم شناخت را به خود اختصاص دادند. هندوانه بذری به دلیل داشتن عملکرد بسیار پایین نسبت به سایر محصولات, مصرف نهاده ها را پوشش نداده و به همین دلیل اثرات زیست محیطی بیش تری را منتشر نموده است. بر این اساس, با توجه به سهم بالای گروه تأثیر گرمایش جهانی, توصیه می شود انتخاب گونه-های با اثرات زیست محیطی کم تر, مدیریت خاک ورزی کاهش یافته و مصرف کودهای آلی به عنوان راه کارهای جایگزین برای کودهای شیمیایی به منظور تخفیف این اثرات زیست محیطی مد نظر قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    معصوم خانی، فرزانه، ابوالحسنی، لیلی، خرم دل، سرور، و محدث حسینی، سیداحمد. (1398). ارزیابی اثرات زیست محیطی محصولات عمده کشاورزی در دهستان بلهرات نیشابور با استفاده از روش ارزیابی چرخه حیات. بوم شناسی کشاورزی، 11(3 )، 909-924. SID. https://sid.ir/paper/358491/fa

    Vancouver: کپی

    معصوم خانی فرزانه، ابوالحسنی لیلی، خرم دل سرور، محدث حسینی سیداحمد. ارزیابی اثرات زیست محیطی محصولات عمده کشاورزی در دهستان بلهرات نیشابور با استفاده از روش ارزیابی چرخه حیات. بوم شناسی کشاورزی[Internet]. 1398؛11(3 ):909-924. Available from: https://sid.ir/paper/358491/fa

    IEEE: کپی

    فرزانه معصوم خانی، لیلی ابوالحسنی، سرور خرم دل، و سیداحمد محدث حسینی، “ارزیابی اثرات زیست محیطی محصولات عمده کشاورزی در دهستان بلهرات نیشابور با استفاده از روش ارزیابی چرخه حیات،” بوم شناسی کشاورزی، vol. 11، no. 3 ، pp. 909–924، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/358491/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button