مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

318
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تیمارهای بیولوژیکی و شیمیایی بر بهبود تحمل به شوری در گندم

صفحات

 صفحه شروع 121 | صفحه پایان 134

چکیده

 تنش شوری به عنوان یک محدودیت مهم در تولید محصولات کشاورزی به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک شناخته شده است. در بین راهکارهای بهبود رشد گیاه در شرایط تنش شوری, استفاده از جدایه­ های تریکودرمای قادر به تحمل شوری و کاربرد سیلیسیوم می­ تواند راهکاری موثر و سازگار باشد. به منظور ارزیابی اثرات مایه­ زنی تریکودرما ویرنس و کاربرد سیلیسیوم بر برخی از ویژگی­ های فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی گندم در شرایط شور, آزمایش گلخانه­ ای به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورها شامل سه سطح شوری (3E1: , 7 E2: و10 dS m-1 E3: ) از منابع NaCl, CaCl2 و MgCl2 (به نسبت 3: 2: 1), دو سطح سیلیسیوم از منبع Na2SiO3 شامل صفر (S1) و 5/1 mM (S2)و دو سطح مایه­ زنی قارچ (با و بدون مایه­ زنی) بود. نتایج نشان داد که تنش شوری موجب کاهش معنی­ دار ارتفاع گیاه, میزان کلروفیل, عملکرد دانه و سایر ویژگی­ های مورد اندازه گیری شد. تنش شوری سبب افزایش غلظت پرولین و قند, نسبت Na/K و Na/Ca در برگ شد. کاربرد سیلیسیوم مقدار کلروفیل و عملکرد دانه گندم را در شرایط شور و غیرشور به­ طور معنی­ داری افزایش دادف ولی تاثیر آن بر ویژگی­ های ذکر شده کمتر از قارچ بود. نتایج نشان داد که سیلیسیوم با کاهش نسبت­ های Na/K و Na/Ca و غلظت پرولین در برگ باعت کاهش تنش شوری در گندم شد. مایه­ زنی تریکودرما به طور معنی­ داری میزان کلروفیل و عملکرد دانه گندم را در محیط شور افزایش داد. تریکودرما ویرنس با کاهش معنی­ دار نسبت­ های Na/K و Na/Ca و غلظت پرولین و افزایش قند محلول در برگ باعث کاهش تنش شوری شد. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طهماسبی شامنصوری، مسلم، عنایتی ضمیر، نعیمه، چرم، مصطفی، و راهنما قهفرخی، افراسیاب. (1397). اثر تیمارهای بیولوژیکی و شیمیایی بر بهبود تحمل به شوری در گندم. مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان، 8(2 )، 121-134. SID. https://sid.ir/paper/358796/fa

    Vancouver: کپی

    طهماسبی شامنصوری مسلم، عنایتی ضمیر نعیمه، چرم مصطفی، راهنما قهفرخی افراسیاب. اثر تیمارهای بیولوژیکی و شیمیایی بر بهبود تحمل به شوری در گندم. مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان[Internet]. 1397؛8(2 ):121-134. Available from: https://sid.ir/paper/358796/fa

    IEEE: کپی

    مسلم طهماسبی شامنصوری، نعیمه عنایتی ضمیر، مصطفی چرم، و افراسیاب راهنما قهفرخی، “اثر تیمارهای بیولوژیکی و شیمیایی بر بهبود تحمل به شوری در گندم،” مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان، vol. 8، no. 2 ، pp. 121–134، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/358796/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button