مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

456
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر تنظیم کننده های رشد گیاه، منبع کربوهیدرات و غلظت آن بر ریزازدیادی و سایر خصوصیات فیزیولوژیکی انگور (Vitis vinifera L. cv. Shahroudi) تحت شرایط درون شیشه ای

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 82

چکیده

انگور (Vitis vinifera L. cv. Shahroudi) بومی آسیای مرکزی است و با روش­ های مختلفی از جمله ریزازدیادی درون شیشه ­ ای تکثیر می ­ شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر تنظیم کننده­ های رشد گیاه (BAP, IBA), منبع کربن (ساکارز, گلوکز, فروکتوز, شکر معمولی) و غلظت آن (30, 60 و 90 گرم در لیتر) بر ریزازدیادی, القای ریشه, مقدار پروتئین, کلروفیل و کاروتنوئید انگور رقم شاهرودی در شرایط درون شیشه ­ ای بر اساس طرح کاملا تصادفی با سه تکرار روی ریزنمونه­ ­ های میان­ گره انجام شد. نتایج نشان داد که بیشترین میزان شاخه ­ زایی (3/04 شاخه به ازای هر ریزنمونه) در محیط MS محتوی BAP (1. 5 mg/l) به اضافه مقادیر ثابت GA3 (0. 3 mg/l) و IBA (0. 1 mg/l) و بیشترین میزان القای ریشه (88/88 درصد) در محیط MS ½ حاوی IBA (0. 5 mg/l) به دست آمد. نوع و غلظت منبع کربن روی برخی از صفات اندازه­ گیری شده, تاثیر معنی داری داشت. بیشترین ارتفاع گیاهچه در محیط MS حاوی 30 گرم در لیتر ساکارز و شکر معمولی به دست آمد. همچنین, بیشترین تعداد گیاهچه به ازای هر ریزنمونه (3/5 گیاهچه) متعلق به غلظت 30 گرم در لیتر ساکارز بود و در مرتبه بعدی غلظت 30 گرم در لیتر شکر معمولی (3/23) گیاهچه قرار داشت. بیشترین مقدار کلروفیل a در مورد 90 گرم در لیتر گلوکز مشاهده شد و به دنبال آن 30 گرم در لیتر ساکارز و 60 گرم در لیتر شکر معمولی واقع شدند. بیشترین مقدار کلروفیل b نیز در غلظت 60 گرم در لیتر شکر معمولی و سپس 30 گرم در لیتر شکر معمولی و ساکارز به دست آمد. به طور کلی, با توجه به بیشتر صفات مورد مطالعه, می­ توان بیان نمود که کارآیی پرآوری برای 30 گرم در لیتر ساکارز یا شکر معمولی بهتر از سایر منابع کربنی بود. بنابراین, با در نظر گرفتن دلایل اقتصادی و عامل زمان, این تیمارها را می ­ توان برای ریزازدیادی انگور رقم شاهرودی در مقیاس تجاری به جای روش­ های تکثیر سنتی توصیه کرد. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تاری نژاد، علیرضا، و امیری، صالح. (1398). تأثیر تنظیم کننده های رشد گیاه, منبع کربوهیدرات و غلظت آن بر ریزازدیادی و سایر خصوصیات فیزیولوژیکی انگور (Vitis vinifera L. cv. Shahroudi) تحت شرایط درون شیشه ای. مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان، 9(1 )، 75-82. SID. https://sid.ir/paper/359325/fa

    Vancouver: کپی

    تاری نژاد علیرضا، امیری صالح. تأثیر تنظیم کننده های رشد گیاه, منبع کربوهیدرات و غلظت آن بر ریزازدیادی و سایر خصوصیات فیزیولوژیکی انگور (Vitis vinifera L. cv. Shahroudi) تحت شرایط درون شیشه ای. مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان[Internet]. 1398؛9(1 ):75-82. Available from: https://sid.ir/paper/359325/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا تاری نژاد، و صالح امیری، “تأثیر تنظیم کننده های رشد گیاه, منبع کربوهیدرات و غلظت آن بر ریزازدیادی و سایر خصوصیات فیزیولوژیکی انگور (Vitis vinifera L. cv. Shahroudi) تحت شرایط درون شیشه ای،” مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان، vol. 9، no. 1 ، pp. 75–82، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/359325/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button