مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

466
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

503
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تنش خشکی بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی سه رقم انگور (. Vitis vinifera L)

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 59

چکیده

تنش خشکی از مهم ترین عوامل محدود کننده کشت و تولید انگور در جهان و ایران است. برای بررسی اثر تنش خشکی بر برخی صفات فیزیولوژیکی سه رقم انگور فخری, ملایی و قلاتی, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار شامل پتانسیل آب خاک در محدوده 0/2-(شاهد), 0/7-و 1/2-مگاپاسکال در شرایط گلخانه ای در سال 1395 اجرا شد. در این پژوهش تاک های غیر پیوندی انگور در گلدان های بزرگ 26 لیتری با بافت لومی رسی مستقر شدند. بر اساس نتایج این پژوهش هر دو سطح تنش اثر معنی داری بر نسبت وزن خشک به سطح برگ, پایداری غشای سلولی, غلظت کلروفیل, پرولین, کربوهیدرات های محلول, محتوای آب نسبی برگ, فعالیت آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز داشتند. کربوهیدرات های محلول در سطح تنش 1/2-مگاپاسکال افزایش معنی دار 47 درصدی نسبت به شاهد (10/57 میلی گرم در گرم وزن خشک) نشان داد. تنش خشکی باعث کاهش در صفت میزان محتوای آب نسبی برگ (2 درصد) و افزایش در صفات میزان پرولین (9 درصد), مالون دی آلدئید (55 درصد), میزان فعالیت پراکسیداز (15 تا 20 درصد) و میزان فعالیت آنزیم کاتالاز (9 درصد) شد. بیشترین و کمترین میزان کلروفیل به ترتیب در رقم قلاتی (1/63 میلی گرم در گرم وزن تر) و رقم فخری (1/31 میلی گرم در گرم وزن تر) مشاهده شد. به طورکلی رقم قلاتی پتانسیل بالاتری برای تحمل شرایط تنش خشکی نسبت به ارقام ملایی و فخری دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسدی، وهب، غلامی، منصور، رسولی، موسی، و ملکی، معصومه. (1398). اثر تنش خشکی بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی سه رقم انگور (. Vitis vinifera L). تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 9(3 )، 45-59. SID. https://sid.ir/paper/397846/fa

    Vancouver: کپی

    اسدی وهب، غلامی منصور، رسولی موسی، ملکی معصومه. اثر تنش خشکی بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی سه رقم انگور (. Vitis vinifera L). تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1398؛9(3 ):45-59. Available from: https://sid.ir/paper/397846/fa

    IEEE: کپی

    وهب اسدی، منصور غلامی، موسی رسولی، و معصومه ملکی، “اثر تنش خشکی بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی سه رقم انگور (. Vitis vinifera L)،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 9، no. 3 ، pp. 45–59، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/397846/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button