مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

379
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

453
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تأثیر باکتری های تقویت کننده رشد گیاه بر ویژگی های بوم شناختی فیزیولوژیک ارقام سویا (Glycine max L. ) تحت رژیم های آبیاری

صفحات

 صفحه شروع 1205 | صفحه پایان 1224

چکیده

 این تحقیق با هدف بررسی نقش باکتری های تقویت کننده رشد بر برخی از مهم ترین ویژگی های بوم شناختی فیزیولوژیک سویا (Glycine max L. ) تحت رژیم های مختلف رطوبتی به صورت کرت های خرد شده فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در مزرعه تحقیقاتی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی با سه تکرار در سال 1396 اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل رژیم های مختلف رطوبتی (I1: قطع آبیاری از مرحله پرشدن دانه ها تا انتهای دوره رشد, I2: قطع آبیاری از مرحله پایان تشکیل غلاف تا انتهای دوره رشد و I3: آبیاری کامل در تمام طول فصل رشد )بدون تنش آبیاری در حدود 50 درصد تخلیه رطوبت) به عنوان عامل اصلی و سویه های باکتری تقویت کننده (B1: بدون باکتری, B2: Bacillus subtilis, B3: Bacillus licheniformis) و ارقام سویای کوثر, M9 وTMS به عنوان دیگر فاکتورها در نظر گرفته شد. صفات مورد ارزیابی شامل شاخص سطح برگ, روند جذب تشعشع, سرعت رشد محصول, سرعت رشد نسبی, وزن خشک کل, کارایی مصرف تشعشع و عملکرد دانه بود. نتایج نشان داد که با افزایش تنش خشکی ویژگی های مورد ارزیابی ارقام مختلف سویا به شدت کاهش یافت. کاربرد سویه-های مختلف باکتری به شدت منجر به بهبود ویژگی های مورد ارزیابی شد. بالاترین شاخص سطح برگ (7/6), روند جذب تشعشع (2/18 مگاژول در مترمربع), سرعت رشد محصول (6/20 گرم در در مترمربع در روز), وزن خشک کل (7/1104 گرم در مترمربع) و کارایی مصرف تشعشع (165/1 گرم در مگاژول) مربوط به رقم TMS و در شرایط آبیاری کامل + تلقیح باکتری لیکنی فورمیس وکم ترین میزان صفات مذکور مربوط به رقم کوثر و در شرایط قطع آبیاری از اواسط تشکیل غلاف + بدون تلقیح باکتری بود. عملکرد دانه سویا به طور معنی داری تحت تأثیر تیمارهای آزمایش قرار گرفت, به طوری که بیش ترین عملکرد دانه به میزان 9/380 گرم در مترمربع مربوط به رقم TMS در تیمار آبیاری کامل + تلقیح باکتری سوبتیلیس بود و کم ترین آن به میزان 2/134 گرم در مترمربع مربوط به رقم کوثر بود که در تیمار قطع آبیاری از اواسط تشکیل غلاف + بدون باکتری مشاهده شد. به نظر می رسد در صورت کاهش مقدار آب قابل دسترس, تلقیح با باکتری های تقویت کننده رشد گیاه منجر به افزایش تحمل به تنش کمبود آب به ویژه در شرایط تنش ملایم می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مندنی، فرزاد، خانی، کیانوش، جلالی هنرمند، سعید، و سعیدی، محسن. (1398). مطالعه تأثیر باکتری های تقویت کننده رشد گیاه بر ویژگی های بوم شناختی فیزیولوژیک ارقام سویا (Glycine max L. ) تحت رژیم های آبیاری. بوم شناسی کشاورزی، 11(4 )، 1205-1224. SID. https://sid.ir/paper/359560/fa

    Vancouver: کپی

    مندنی فرزاد، خانی کیانوش، جلالی هنرمند سعید، سعیدی محسن. مطالعه تأثیر باکتری های تقویت کننده رشد گیاه بر ویژگی های بوم شناختی فیزیولوژیک ارقام سویا (Glycine max L. ) تحت رژیم های آبیاری. بوم شناسی کشاورزی[Internet]. 1398؛11(4 ):1205-1224. Available from: https://sid.ir/paper/359560/fa

    IEEE: کپی

    فرزاد مندنی، کیانوش خانی، سعید جلالی هنرمند، و محسن سعیدی، “مطالعه تأثیر باکتری های تقویت کننده رشد گیاه بر ویژگی های بوم شناختی فیزیولوژیک ارقام سویا (Glycine max L. ) تحت رژیم های آبیاری،” بوم شناسی کشاورزی، vol. 11، no. 4 ، pp. 1205–1224، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/359560/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button