مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,934
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

244
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری تغییرات باقی مانده قارچ کش متالاکسیل در خیار تولید شده تحت شرایط گلخانه های صنعتی و سنتی

صفحات

 صفحه شروع 205 | صفحه پایان 215

چکیده

 با توجه به این که سبزی ها در طول فصل رشد به طور مرتب در برابر آفات و بیماری ها مورد سمپاشی قرار می گیرند و محصولاتی هم چون خیار گلخانه ای مرتباً پس از سم پاشی برداشت می گردند, اندازه گیری و بررسی میزان باقی مانده آفت کش ها و مقایسه آن با حداکثر میزان مجاز آنها از اهمیت بسیار برخوردار می باشد. در این پژوهش مقدار باقی مانده متالاکسیل (قارچ کشی که به طول متداول در گلخانه ها مورد استفاده می باشد) در خیارهایی که در گلخانه های صنعتی و سنتی کشت شده بود مورد اندازه گیری قرارگرفت. بدین منظور بوته های خیار در بخشی از یک گلخانه صنعتی و یک گلخانه سنتی به طور جداگانه با محلول یک در هزار و دو در هزار قارچ کش متالاکسیل سم پاشی شد. از محصول بوته های خیار در روزهای اول, دوم, چهارم, هفتم, دهم, چهاردهم, بیست و یکم و بیست و هشتم پس از سم پاشی نمونه برداری گردید. باقی مانده قارچ کش از نمونه ها استخراج و توسط کروماتوگرافی لایه نازک تخلیص شد و محلول نهایی توسط کروماتوگرافی با کارایی بالا مورد تجزیه و اندازه گیری قرار گرفت. داده ها به طور آماری توسط آزمون مقایسه های جفت شده و مقایسه میانگین ها به روش آزمون چند دامنه ای دانکن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد میزان متالاکسیل در میوه خیار برای هر دو دُز سم پاشی نخست روندی افزایشی دارد, به نحوی که 4 روز پس از سم پاشی به بالاترین حد خود رسید, این مقدار برای دُز سم پاشی 1 در هزار در خیار دارای پوست و بدون پوست بیش از ده برابر مقدار مجاز باقی مانده (0.5 میلی گرم در کیلوگرم) بود, سپس به تدریج کاهش یافت و 21 روز پس از سم پاشی به کمتر از حداکثر مجاز (0.5 میلی گرم در کیلوگرم) رسید. این آزمایش هم چنین نشان داد آفت کش مذکور در غلظت پایین تر باقی مانده بیشتری در مقایسه با غلظت بالاتر در میوه به جای گذاشت. مقدار باقی مانده متالاکسیل در خیار بدون پوست خیار و با پوست در سطح احتمال 5% تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشت, بنابراین پوست گیری میوه خیار در مورد آفت کش فوق تأثیری در کاهش باقی مانده و میزان ورود آن به بدن نخواهد داشت. هم چنین نتایج به دست آمده از نمونه هایی که در گلخانه های صنعتی و سنتی تولید شده بودند, تفاوت معنی داری در سطح احتمال 5% نداشتند. بنابراین در صورت سم پاشی با متالاکسیل, باید ابتدا کلیه خیارها برداشت و پس از سم پاشی حداقل چهارده روز از برداشت محصول خودداری شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کرامت، جواد، طالبی، خلیل، و مصفی، لیلا. (1384). اندازه گیری تغییرات باقی مانده قارچ کش متالاکسیل در خیار تولید شده تحت شرایط گلخانه های صنعتی و سنتی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 9(1)، 205-215. SID. https://sid.ir/paper/361184/fa

    Vancouver: کپی

    کرامت جواد، طالبی خلیل، مصفی لیلا. اندازه گیری تغییرات باقی مانده قارچ کش متالاکسیل در خیار تولید شده تحت شرایط گلخانه های صنعتی و سنتی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1384؛9(1):205-215. Available from: https://sid.ir/paper/361184/fa

    IEEE: کپی

    جواد کرامت، خلیل طالبی، و لیلا مصفی، “اندازه گیری تغییرات باقی مانده قارچ کش متالاکسیل در خیار تولید شده تحت شرایط گلخانه های صنعتی و سنتی،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 9، no. 1، pp. 205–215، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/361184/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button