Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,054
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

674
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان فلزات سنگین در عضله و روغن ماهی سفید، کیلکای معمولی و کفال پوزه باریک

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 87

چکیده

 آلودگی محیط های آبی به فلزات سنگین و پتانسیل تجمع زیستی این آلاینده ها به عنوان یک خطر جدی از مدت ها پیش مورد توجه بوده است. این آلاینده ها در بدن آبزیان تجمع می یابند و سپس از طریق زنجیره غذایی به بدن انسان منتقل می شوند. هدف از این مطالعه تعیین فلزات سنگین کادمیوم, سرب, آرسنیک و جیوه و فلزات آهن و مس در عضله و روغن ماهی سفید, کفال و کیلکا بود. برای این منظور سه نمونه ماهی سفید, کفال پوزه باریک و کیلکای معمولی از منطقه محمود آباد صید شد. قسمتی از عضله توسط فریز درایر خشک و قسمتی دیگر به منظور استخراج روغن استفاده شد.سپس با استفاده از دستگاه اسپکترومتری جذب اتمی و Mercury Analyzer میزان فلزات سنگین در عضله و روغن ماهی تعیین شد. نتایج بدست آمده در مورد عضله نشان داد که بیشترین میزان جیوه (0.018 ± 0.347), کادمیوم (0.0001 ± 0.08), مس (0.059 ± 1.2156) و آهن (0.231 ± 2.643) در ماهی سفید و بیشترین میزان سرب (0.015 ± 0.3593) و آرسنیک (0.001 ± 0.0892) در ماهی کفال تجمع یافته است. همچنین نتایج نشان داد در بین فلزات مورد مطالعه در روغن ماهی, بیشترین میزان مربوط به سرب و جیوه است. به طور کلی میزان فلزات وارد شده به روغن بسیار کمتر از عضله است. در مجموع می توان گفت میزان فلزات سنگین در نمونه های مورد بررسی پایین تر و یا نزدیک به استانداردهای جهانی است. بنابراین مصرف آن ها برای مصرف کننده مشکلی ایجاد نمی کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صالحی بوربان، سارا، قراچورلو، مریم، و زمانی، فریبا. (1395). بررسی میزان فلزات سنگین در عضله و روغن ماهی سفید, کیلکای معمولی و کفال پوزه باریک. بهداشت مواد غذایی، 6(4 (پیاپی 24) )، 75-87. SID. https://sid.ir/paper/361458/fa

    Vancouver: کپی

    صالحی بوربان سارا، قراچورلو مریم، زمانی فریبا. بررسی میزان فلزات سنگین در عضله و روغن ماهی سفید, کیلکای معمولی و کفال پوزه باریک. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1395؛6(4 (پیاپی 24) ):75-87. Available from: https://sid.ir/paper/361458/fa

    IEEE: کپی

    سارا صالحی بوربان، مریم قراچورلو، و فریبا زمانی، “بررسی میزان فلزات سنگین در عضله و روغن ماهی سفید, کیلکای معمولی و کفال پوزه باریک،” بهداشت مواد غذایی، vol. 6، no. 4 (پیاپی 24) ، pp. 75–87، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/361458/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا