مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

581
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

464
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر مدیریت مصرف آب کشاورزی بر امنیت غذایی خانوارهای کشاورزان در نظام بهره برداری خانوادگی: موردمطالعه شهرستان کرمانشاه

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 64

چکیده

 پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر مدیریت مصرف آب کشاورزی بر امنیت غذایی در نظام بهره برداری خانوادگی در شهرستان کرمانشاه انجام شده است. جامعه آماری پژوهش را کشاورزان آبی کار شهرستان کرمانشاه تشکیل می دهند که تعداد آنها 9656 خانوار بودند. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران, 217 خانوار تعیین شد که با روش طبقه ای با انتساب متناسب انتخاب شدند. روایی پرسشنامه به روش روایی محتوایی با بهره گیری از نظرات یک پنل متخصصان در زمینه موضوع موردپژوهش (اعضای هیئت علمی گروه مدیریت و توسعه کشاورزی دانشگاه تهران) و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ تأیید گردید (73/0). برای تجزیه وتحلیل داده های گردآوری شده از نرم افزار SPSSWin23 استفاده شد. نتایج حاصل از تحلیل مسیر نشان داد که مدیریت مصرف آب کشاورزی به طور مستقیم و غیرمستقیم از طریق بهبود کیفیت محصول, تنوع تولید, تغییر الگوی کشت, افزایش مصرف تولیدات کشاورزی, افزایش تولید محصول, افزایش بهره وری نهاده ها و افزایش درآمد بر امنیت غذایی کشاورزان تأثیر می گذارد. بهبود مدیریت مصرف آب کشاورزان علاوه بر افزایش تولید و بهره وری نهاده های تولید و ارتقای درآمد کشاورزان, موجب افزایش دسترسی کشاورزان به سبد غذایی متنوع و با کیفیت و در نهایت بهبود امنیت غذایی آنها می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرادی، مصطفی، شعبانعلی فمی، حسین، و اسدی، علی. (1398). تأثیر مدیریت مصرف آب کشاورزی بر امنیت غذایی خانوارهای کشاورزان در نظام بهره برداری خانوادگی: موردمطالعه شهرستان کرمانشاه. پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی، 12(4 (پیاپی 48) )، 51-64. SID. https://sid.ir/paper/361647/fa

    Vancouver: کپی

    مرادی مصطفی، شعبانعلی فمی حسین، اسدی علی. تأثیر مدیریت مصرف آب کشاورزی بر امنیت غذایی خانوارهای کشاورزان در نظام بهره برداری خانوادگی: موردمطالعه شهرستان کرمانشاه. پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی[Internet]. 1398؛12(4 (پیاپی 48) ):51-64. Available from: https://sid.ir/paper/361647/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی مرادی، حسین شعبانعلی فمی، و علی اسدی، “تأثیر مدیریت مصرف آب کشاورزی بر امنیت غذایی خانوارهای کشاورزان در نظام بهره برداری خانوادگی: موردمطالعه شهرستان کرمانشاه،” پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی، vol. 12، no. 4 (پیاپی 48) ، pp. 51–64، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/361647/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button