مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

532
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

564
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر مصرف گوگرد و کود دامی بر ویژگی های کمّی و کیفی ارقام کنجد (Sesamum indicum L. )

صفحات

 صفحه شروع 845 | صفحه پایان 857

چکیده

 بالا بودن میزان pH خاک و تأثیر آن بر قابلیت استفاده از عناصر غذایی و هم چنین کمبود مواد آلی موجب شده میزان تولید از پتانسیل عملکرد محصول فاصله بگیرد. این تحقیق به منظور بررسی تأثیر دو ماده اصلاح کننده خاک, کود دامی و گوگرد بر عملکرد کمّی و کیفی ارقام کنجد (Sesamum indicum L. ) طی سال 1395 در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل کود گاوی در دو سطح (0 و 20 تن در هکتار), گوگرد پودری در چهار سطح (0, 2, 4 و 8 تن در هکتار) و ارقام شامل جیرفت-13 و توده محلی جیرفت بودند. صفات مورد بررسی شامل عملکرد دانه, شاخص برداشت, محتوی روغن و پروتئین دانه و غلظت فسفر و گوگرد برگ ارقام کنجد بودند. نتایج نشان داد که بالاترین سطح گوگرد (8 تن در هکتار) به جز شاخص برداشت موجب افزایش معنی داری در صفات مورد بررسی نسبت به تیمار شاهد گردید. هم چنین اثرات متقابل کود گاوی و گوگرد نیز بر تعدادی از صفات معنی دار گردید طوری که بیش ترین عملکرد دانه مربوط به رقم جیرفت-13 در بالاترین سطح گوگرد و کود گاوی (20 تن در هکتار) بود. رقم جیرفت-13 بیش ترین میزان درصد روغن و پروتئین دانه و هم چنین شاخص برداشت را نسبت به توده محلی جیرفت داشت. اثرات تیمارهای گوگرد و کود گاوی بر میزان روغن و پروتئین دانه معنی دار بود و بیش ترین مقدار مربوط به کاربرد توأم گوگرد و کود گاوی بود. کاربرد گوگرد هم چنین موجب افزایش غلظت این عنصر در برگ های گیاه گردید و هم چنین به دلیل کاهش موضعی pH خاک تأثیر معنی داری در افزایش جذب فسفر داشت. نتایج نشان داد مصرف تلفیقی گوگرد و کود گاوی را می توان به عنوان راهکاری اکولوژیک در راستای دستیابی به افزایش رشد و تولید کمّی و کیفی گیاهان روغنی به ویژه در خاک های با قلیایی, مد نظر قرار داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعیدی نژاد، مرجان، بهدانی، محمدعلی، سیاری زهان، محمدحسن، و محمودی، سهراب. (1398). تأثیر مصرف گوگرد و کود دامی بر ویژگی های کمّی و کیفی ارقام کنجد (Sesamum indicum L. ). بوم شناسی کشاورزی، 11(3 )، 845-857. SID. https://sid.ir/paper/361799/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدی نژاد مرجان، بهدانی محمدعلی، سیاری زهان محمدحسن، محمودی سهراب. تأثیر مصرف گوگرد و کود دامی بر ویژگی های کمّی و کیفی ارقام کنجد (Sesamum indicum L. ). بوم شناسی کشاورزی[Internet]. 1398؛11(3 ):845-857. Available from: https://sid.ir/paper/361799/fa

    IEEE: کپی

    مرجان سعیدی نژاد، محمدعلی بهدانی، محمدحسن سیاری زهان، و سهراب محمودی، “تأثیر مصرف گوگرد و کود دامی بر ویژگی های کمّی و کیفی ارقام کنجد (Sesamum indicum L. )،” بوم شناسی کشاورزی، vol. 11، no. 3 ، pp. 845–857، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/361799/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button