مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

465
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

627
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر غلظت های متفاوت سالیسیلیک اسید بر تحمل شوری گیاه چه جو (.Hordeum vulgare L)

صفحات

 صفحه شروع 121 | صفحه پایان 136

چکیده

 سالیسیلیک اسید, یک تنظیم کننده رشد گیاهی است که در تنظیم فرآیندهای فیزیولوژیکی و پاسخ گیاه به شرایط نامطلوب زیستی از قبیل شوری, نقش دارد. در همین حال, شوری خاک یک محدودیت عمده برای تولید مواد غذایی است. به واسطه سم زدایی رادیکال های سوپراکسید که در نتیجه شوری تولید می شود, سالیسیلیک اسید نقش مهمی در جلوگیری از آسیب های اکسیداتیو در گیاهان دارد. در این تحقیق اثر غلظت های مختلف سالیسیلیک اسید, شوری و برهمکنش سالیسیلیک اسید و شوری بر پارامترهای مورفولوژیکی و بیوشیمیایی در جو مورد مطالعه قرار گرفت. شوری با غلظت های صفر, 25, 50, 75 و 100 میلی مولار از شوری و سالیسلیک اسید با غلظت های صفر, 0.5, 1 و 1.5 میلیمولار در یک طرح کاملا تصادفی, به صورت فاکتوریل در سال 1394 مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که شوری باعث کاهش معنی دار رشد ساقه و ریشه, کاهش وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه, هم چنین کاهش کلروفیل و کاروتنوئید شد؛ در حالی که در گیاهان پیش تیمار شده با سالیسیلیک اسید, مقدار این کاهش تعدیل شده است. از طرف دیگر, افزایش مقدار آنتوسیانین, کلروفیل و کاروتنوئید نشان دهنده نقش مصرف یک و یک ونیم میلی مولار سالیسیلیک اسید بر افزایش تحمل این گیاه در برابر تنش شوری است. با بررسی مطالب فوق احتمالا می توان نتیجه گیری کرد که کاربردسالیسیلیک - اسید, تحمل گیاه را در مقابله با تنش شوری افزایش می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهدویان، کبری. (1396). اثر غلظت های متفاوت سالیسیلیک اسید بر تحمل شوری گیاه چه جو (.Hordeum vulgare L). فیزیولوژی گیاهان زراعی، 9(36 )، 121-136. SID. https://sid.ir/paper/363548/fa

    Vancouver: کپی

    مهدویان کبری. اثر غلظت های متفاوت سالیسیلیک اسید بر تحمل شوری گیاه چه جو (.Hordeum vulgare L). فیزیولوژی گیاهان زراعی[Internet]. 1396؛9(36 ):121-136. Available from: https://sid.ir/paper/363548/fa

    IEEE: کپی

    کبری مهدویان، “اثر غلظت های متفاوت سالیسیلیک اسید بر تحمل شوری گیاه چه جو (.Hordeum vulgare L)،” فیزیولوژی گیاهان زراعی، vol. 9، no. 36 ، pp. 121–136، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/363548/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button