مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

296
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

574
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهبود ویژگی های کیفی پس از برداشت رز بریدنی (. Rosa×hybrida L) رقم ‘ Red Alert’ در پاسخ به شدت نور

صفحات

 صفحه شروع 74 | صفحه پایان 86

چکیده

 طول عمر و کیفیت پس از برداشت از مهم ترین عوامل ارزیابی کیفیت گل های بریدنی است که زیر اثر عوامل گوناگون پیش و پس از برداشت قرار می گیرد. نور به عنوان یکی از عوامل محیطی, می تواند نقش مهمی در نگهداری گل بریدنی و بهبود ویژگی های کیفی آن داشته باشد. با توجه به این که تا کنون پژوهش دقیقی در این زمینه انجام نشده است, این پژوهش با هدف ارزیابی میزان شدت نور لازم برای رز بریدنی در فرآیند عرضه گل و گیاهان زینتی در مرحله پس از برداشت, طراحی و اجرا شد. این پژوهش در آزمایشگاه پس از برداشت در شرایط کنترل شده محیطی و به صورت فاکتوریل در قالب طرح به طور کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1397 اجرا شد. فضای اتاق پس از برداشت توسط پرده پلاستیکی ضخیم سفید رنگ به سه قسمت جداسازی شد و تیمارها در سه سطح شدت نور 15, 25 و 50 میکرومول بر متر مربع بر ثانیه با کاربرد لامپ های LED طراحی شد. ویژگی های مورد بررسی شامل عمر گلجایی, فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانی کاتالاز و پراکسیداز, پرولین, وزن تر نسبی, آنتوسیانین, کاروتنوئید و سبزینه بود. نتایج نشان داد که بیشترین میزان فعالیت آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز به ترتیب در شدت نورهای 15 و 50 میکرومول بر متر مربع بر ثانیه بود و فعالیت آن ها در طی عمر گلجایی کاهش قابل توجهی داشت. مقدار پرولین با گذشت زمان افزایش یافته و بالاترین میزان آن در هر سه تیمار در روز 9 پس از برداشت دیده شد. بیشترین مقدار وزن تر نسبی در بین تیمارها, در شدت نور 15 میکرومول بر متر مربع بر ثانیه و در طی عمر گلجایی, در روز سوم پس از برداشت مشاهده شد. همچنین کم ترین میزان وزن تر نسبی در شدت نور 25 میکرومول بر متر مربع بر ثانیه به دست آمد. با این وجود, مشاهده ها نشان داد که تفاوت معنی داری بین عمر گلجایی, کاروتنوئید, سبزینه و آنتوسیانین رز بریدنی در شدت نورهای 15, 25 و 50 میکرومول بر متر مربع بر ثانیه وجود ندارد. با توجه به نتیجه های به دست آمده از این پژوهش, برای بهبود ویژگی های کیفی و کمی گل های بریدنی رز در دوره پس از برداشت, نگهداری گل ها در فروشگاه های عرضه کننده گل در شدت نور 15 میکرومول بر متر مربع بر ثانیه پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فضلی، محمد، احمدی، نیما، و بابایی، علیرضا. (1398). بهبود ویژگی های کیفی پس از برداشت رز بریدنی (. Rosa×hybrida L) رقم ‘ Red Alert’ در پاسخ به شدت نور. گل و گیاهان زینتی، 4(2 )، 74-86. SID. https://sid.ir/paper/363752/fa

    Vancouver: کپی

    فضلی محمد، احمدی نیما، بابایی علیرضا. بهبود ویژگی های کیفی پس از برداشت رز بریدنی (. Rosa×hybrida L) رقم ‘ Red Alert’ در پاسخ به شدت نور. گل و گیاهان زینتی[Internet]. 1398؛4(2 ):74-86. Available from: https://sid.ir/paper/363752/fa

    IEEE: کپی

    محمد فضلی، نیما احمدی، و علیرضا بابایی، “بهبود ویژگی های کیفی پس از برداشت رز بریدنی (. Rosa×hybrida L) رقم ‘ Red Alert’ در پاسخ به شدت نور،” گل و گیاهان زینتی، vol. 4، no. 2 ، pp. 74–86، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/363752/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button