مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

420
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

547
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مواد استخراجی بر دوام طبیعی چوب سرخدار در برابر قارچ های مختلف عامل پوسیدگی

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 59

چکیده

دوام طبیعی چوب در آزمایشگاه اغلب با اندازه گیری مقاومت به پوسیدگی چوب درون آن در برابر یک گونه ی قارچی مشخص تعیین می شود. رایج ترین روش اندازه گیری دوام طبیعی چوب, دستورالعمل گفته شده در استاندارد EN 113 است. چوب درون درختان سرخدار به صورت تجربی, از انواع بسیار بادوام محسوب می شود, اما تاکنون هیچ داده ای در زمینه ی مقاومت به پوسیدگی آن گزارش نشده است. در این بررسی, دوام طبیعی چوب درون سرخدار در برابر انواع مختلف قارچ عامل پوسیدگی اندازه گیری و تأثیر مواد استخراجی بر آن بررسی شد. دانسیته ی چوب درون سرخدار (kg m-3 660/89) و مقدار مواد استخراجی موجود در آن (10/75 درصد) نسبت به دیگر گونه های سوزنی برگ یک رکورد بود. نتایج آزمون قارچ نشان داد که چوب درون سرخدار در برابر قارچ های عامل پوسیدگی بسیار بادوام است. نمونه ها پس از 16 هفته کشت با قارچ هایTrametes versicolor (پوسیدگی سفید), Coniphora puteana وvallanti Antrodia(پوسیدگی قهوه ای) کمتر از 0/5 درصد کاهش وزن داشتند, در حالی که نمونه های شاهد راش و چوب برون کاج برای مثال در حدود 45 و 60 درصد وزن اولیه ی خود را در برابر قارچ C. puteana از دست دادند. عصاره گیری با آب گرم یا الکل/ استون سبب کاهش شدید دوام چوب سرخدار در برابر قارچ های عامل پوسیدگی شد. این موضوع نشان دهنده ی تأثیر چشمگیر مواد استخراجی چوب درون سرخدار بر دوام طبیعی آن است. بین اثرگذاری روش های مختلف عصاره گیری بر دوام چوب سرخدار تفاوت روشنی دیده نشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افهامی سیسی، داود، و توپا، افسانه. (1397). تاثیر مواد استخراجی بر دوام طبیعی چوب سرخدار در برابر قارچ های مختلف عامل پوسیدگی. جنگل و فرآورده های چوب (منابع طبیعی ایران)، 71(1 )، 49-59. SID. https://sid.ir/paper/364927/fa

    Vancouver: کپی

    افهامی سیسی داود، توپا افسانه. تاثیر مواد استخراجی بر دوام طبیعی چوب سرخدار در برابر قارچ های مختلف عامل پوسیدگی. جنگل و فرآورده های چوب (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1397؛71(1 ):49-59. Available from: https://sid.ir/paper/364927/fa

    IEEE: کپی

    داود افهامی سیسی، و افسانه توپا، “تاثیر مواد استخراجی بر دوام طبیعی چوب سرخدار در برابر قارچ های مختلف عامل پوسیدگی،” جنگل و فرآورده های چوب (منابع طبیعی ایران)، vol. 71، no. 1 ، pp. 49–59، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/364927/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button