مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

476
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سایکوسل بر برخی صفات فیزیولوژیکی و عملکرد گندم تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 23

چکیده

 به منظور ارزیابی تغییر در یون های سدیم (Na+) و پتاسیم (K+), انتقال مجدد ماده خشک و دوره پر شدن دانه گندم تحت تنش شوری, یک آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارها شوری خاک در چهار سطح ]بدون اعمال شوری به عنوان شاهد و شوری 25, 50 و 75 میلی مولار با نمک NaCl به ترتیب معادل3/2, 61/4 و 92/6 دسی زیمنس بر متر[, و چهار سطح سایکوسل ]بدون سایکوسل به عنوان شاهد و کاربرد 400, 800 و 1200 میلی گرم در لیتر سایکوسل[ را شامل شدند. تنش شوری عملکرد دانه, شاخص کلروفیل, دوره پر شدن دانه, هدایت الکتریکی و محتوای نسبی آب در اندام های هوایی گندم را کاهش داد. ولی سرعت پر شدن دانه و انتقال ماده خشک از اندام های هوایی افزایش یافت. کاربرد 1200 میلی گرم در لیتر سایکوسل سهم فرایند انتقال مجدد ماده خشک در اندام هوایی و ساقه را به ترتیب 36/36 و 75/5 درصد کاهش داد. در عوض نسبت سدیم به پتاسیم با افزایش سطح شوری, افزایش یافت. در تمامی سطوح شوری کاربرد سایکوسل محتوای سدیم و نسبت سدیم به پتاسیم را کاهش داد. زیادی انباشتگی پتاسیم در گیاهان تیمار شده با سایکوسل منجر به کاهش نسبت سدیم به پتاسیم و در نتیجه افزایش کارآیی مقاومت این گیاهان به شوری شد. به طور کلی, نتیجه گرفته شد که کاربرد سایکوسل می تواند به عنوان یک ابزار مناسب برای افزایش عملکرد گندم در شرایط شوری مورد استفاده قرار گیرد. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سیدشریفی، رئوف، و خلیل زاده، راضیه. (1397). تاثیر سایکوسل بر برخی صفات فیزیولوژیکی و عملکرد گندم تحت تنش شوری. مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان، 8(1 )، 11-23. SID. https://sid.ir/paper/364964/fa

    Vancouver: کپی

    سیدشریفی رئوف، خلیل زاده راضیه. تاثیر سایکوسل بر برخی صفات فیزیولوژیکی و عملکرد گندم تحت تنش شوری. مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان[Internet]. 1397؛8(1 ):11-23. Available from: https://sid.ir/paper/364964/fa

    IEEE: کپی

    رئوف سیدشریفی، و راضیه خلیل زاده، “تاثیر سایکوسل بر برخی صفات فیزیولوژیکی و عملکرد گندم تحت تنش شوری،” مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان، vol. 8، no. 1 ، pp. 11–23، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/364964/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button