مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

310
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

487
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر نوع طراحی جعبه و مشخصه های عملکردی روی فرآیند پیش سرمایش هلو در سامانه طراحی شده بر اساس هوادهی اجباری

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 40

چکیده

 تکنولوژی های پس از برداشت مانند عملیات پیش سرمایش و بسته بندی, نقش مهمی در نگهداری میوه ها و سبزی های فسادپذیر دارد. بنابراین طراحی صحیح جعبه ها و تعیین مناسب ترین مشخصات عملکردی عملیات پیش سرمایش, عوامل تعیین کننده می باشند. در این تحقیق طرح های مختلفی از جعبه های تجاری مورد استفاده برای بسته بندی هلو و نیز سطوح مختلف هوای سرد روی شاخص های فرآیند پیش سرمایش شامل متوسط زمان ام وام سرمایش و نیز انحراف استاندارد زمان ام سرمایش در دبی ها و جعبه های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس نتایج تحقیق مشخصه های عملکردی عملیات و بهترین نوع جعبه انتخاب شد بطوری که با افزایش دبی هوای سرد از 1 به 5/1 لیتر در ثانیه, تاثیر معنی داری بر روی شاخص انحراف استاندارد زمان ام سرمایش مشاهده نشد ولی موجب کاهش 5/11 درصد در زمان پیش سرمایش گردید. در محدوده ی دبی 1 لیتر در ثانیه, متوسط زمان ام سرمایش هلو و انحراف استاندارد آن در نقاط مختلف جعبه ها به ترتیب برابر 74/87 دقیقه و 36/15 بدست آمد. مقایسه نتایج پیش سرمایش سه نوع جعبه متداول در ایران در بسته بندی هلو نشان داد که زمان ام سرمایش از 3/109 تا 10/94 دقیقه متغیر بود و انحراف استاندارد آنها نیز از 55/11 تا 22/22 تغییر می یابد. علی-رغم اینکه جعبه سه ردیفه و دو ردیفه میوه کمترین زمان سرمایش را دارا بودند ولی با توجه به اینکه احتمال بروز صدمات مکانیکی در محصول حساس هلو در این جعبه ها و نیز غیر یکنواختی سرمایش زیاد بود, استفاده از جعبه تک ردیفه در دبی 1 لیتر در ثانیه (با زمان های ام وام سرمایش به ترتیب برابر 3/101 و 155 دقیقه) با پیشنهاد اصلاح شانه های محافظ به منظور کاهش زمان پیش سرمایش توصیه شد و این موضوع از دیدگاه مصرف انرژی بسیار حائز اهمیت می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سیدلو، سیدصادق، نعلبندی، حبیبه، و کیومرثی متعلق، یاور. (1397). بررسی تأثیر نوع طراحی جعبه و مشخصه های عملکردی روی فرآیند پیش سرمایش هلو در سامانه طراحی شده بر اساس هوادهی اجباری. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 28(2 )، 27-40. SID. https://sid.ir/paper/365601/fa

    Vancouver: کپی

    سیدلو سیدصادق، نعلبندی حبیبه، کیومرثی متعلق یاور. بررسی تأثیر نوع طراحی جعبه و مشخصه های عملکردی روی فرآیند پیش سرمایش هلو در سامانه طراحی شده بر اساس هوادهی اجباری. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1397؛28(2 ):27-40. Available from: https://sid.ir/paper/365601/fa

    IEEE: کپی

    سیدصادق سیدلو، حبیبه نعلبندی، و یاور کیومرثی متعلق، “بررسی تأثیر نوع طراحی جعبه و مشخصه های عملکردی روی فرآیند پیش سرمایش هلو در سامانه طراحی شده بر اساس هوادهی اجباری،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 28، no. 2 ، pp. 27–40، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/365601/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button