Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

545
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

483
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی گونه های پنیسیلیوم در میوه های مرکبات و انواع نان در شیراز

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 78

چکیده

 اعضای متعلق به جنس Penicillium دارای پراکنش وسیعی در سراسر جهان بوده و در حال حاضر دارای 359 گونه قابل قبول در 25 گروه بوده که تاثیر اقتصادی قابل توجهی دارند. از مهم ترین مواد غذایی که پردازه فعالیت گونه های این جنس هستند می توان از نان, به عنوان عامل فساد میکروبی و مرکبات, به عنوان عامل پوسیدگی پس از برداشت, نام برد. در این مطالعه, نمونه هایی از میوه های مرکبات آلوده (پرتقال, نارنگی, نارنج, لیموشیرین, لیموخارگی, لیموترش شیرازی, ترنج, گریپ فروت, بکرایی و پورنج) و همچنین انواع نان گندم آلوده گردآوری شد. شناسایی گونه ها براساس ویژگی ریخت شناختی شامل خصوصیات میکروسکوپی (شکل, تزیینات, طول و عرض کنیدیوم, طول فیالیدها و متولا, تزیینات و عرض کنیدیوفور و نحوه انشعاب کنیدیوفورها) و خصوصیات ماکروسکوپی (شامل رشد شعاعی پرگنه, رنگ سطح و پشت پرگنه, ترشحات پرگنه, بافت پرگنه و میزان هاگ زایی) انجام شد. در نهایت, 10 گونه براساس خصوصیات ریخت شناختی شناسایی شد. این آرایه ها شامل چهار گونه Penicillium italicum, P. ulaiense, P. digitatum وP. discolor از میوه های مرکبات و شش گونه P. chrysogenum, P. atramentosum, P. polonicum, P. roqueforti, P. citrinumوP. oxalicum از نان های آلوده بود. از این میان, گونه های P. ulaiense, P. discolorوP. atramentosumبرای نخستینبار از ایران گزارش می شوند و این نخستین گزارش از جداسازی و بیماری زایی P. discolorاز میوه مرکبات در دنیا است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دلشاد، دلارام، و مستوفی زاده قلمفرسا، رضا. (1399). شناسایی گونه های پنیسیلیوم در میوه های مرکبات و انواع نان در شیراز. رستنیها، 21(1 (پیاپی 59) )، 65-78. SID. https://sid.ir/paper/367277/fa

    Vancouver: کپی

    دلشاد دلارام، مستوفی زاده قلمفرسا رضا. شناسایی گونه های پنیسیلیوم در میوه های مرکبات و انواع نان در شیراز. رستنیها[Internet]. 1399؛21(1 (پیاپی 59) ):65-78. Available from: https://sid.ir/paper/367277/fa

    IEEE: کپی

    دلارام دلشاد، و رضا مستوفی زاده قلمفرسا، “شناسایی گونه های پنیسیلیوم در میوه های مرکبات و انواع نان در شیراز،” رستنیها، vol. 21، no. 1 (پیاپی 59) ، pp. 65–78، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/367277/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا