مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,397
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

776
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر برخی منابع پروتئینی بر طول عمر، پروتئین و چربی بدن زنبورهای کارگر زنبور عسل اروپایی (.Apis mellifera L)

صفحات

 صفحه شروع 149 | صفحه پایان 158

چکیده

 به منظور ارزیابی اثر تغذیه ای مواد پروتئینی مختلف در جیره های غذایی زنبوران عسل کارگر آزمایش هایی با 15 تیمار به صورت طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار روی زنبور عسل اروپایی (Apis mellifera L.) انجام گرفت. در این آزمایش ها اثر تغذیه ای 15 تیمار روی مدت زمان مربوط به تلفات 50 درصد و طول عمر زنبورهای کارگر در قفس بررسی گردید. تاثیر تغذیه کیک های جانشین گرده گل, شامل پودر دانه سویا, پودر کنجاله سویا, پودر مخمر نانوایی, گلوتن گندم, پودر دانه سویا + کنجاله سویا, پودر دانه سویا + گلوتن گندم, پودر دانه سویا + مخمر, کنجاله سویا + گلوتن گندم, گلوتن گندم + مخمر, و مکمل گرده گل شامل گلوتن گندم + گرده, پودر دانه سویا + گرده, کنجاله سویا + گرده, مخمر نانوایی + گرده, و دو تیمار شاهد شامل گرده گل و عسل بر مقدار پروتئین و چربی لاشه زنبورها مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که مواد پروتئینی مختلف آثار متفاوتی بر طول عمر زنبورهای کارگر داشتند, به طوری که مکمل گلوتن گندم و جانشین سویا به ترتیب بیشترین (60.58 روز) و کمترین (10.53 روز) طول عمر زنبورهای کارگر را به همراه داشتند. مقدار مصرف غذا در تیمارهای مختلف مرحله انکوباتور تفاوت معنی داری نشان نداد (P>0.05). بیشترین درصد ماده خشک لاشه زنبورهای کارگر مربوط به تیمار سویا (34 درصد) و کمترین آن مربوط به تیمار مکمل مخمر (31.54 درصد) بود, که با هم تفاوت معنی داری نشان دادند (P<0.05). بیشترین درصد پروتئین لاشه مربوط به تیمار مکمل گلوتن گندم (22.57 درصد) و کمترین آن مربوط به تیمار مکمل مخمر (20.01 درصد) بود. هم چنین, بیشترین درصد چربی لاشه در تیمار مکمل سویا (4.75 درصد) و کمترین آن در مکمل گلوتن گندم (3.84 درصد) دیده شد. نتایج نشان داد که می توان از موادی نظیر پودر سویا, کنجاله سویا, گلوتن گندم و مخمر نانوایی در تهیه کیک های جانشین و مکمل گرده گل در تغذیه زنبور عسل استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عباسیان، علیرضا، و عبادی، رحیم. (1381). تاثیر برخی منابع پروتئینی بر طول عمر, پروتئین و چربی بدن زنبورهای کارگر زنبور عسل اروپایی (.Apis mellifera L). علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 6(2)، 149-158. SID. https://sid.ir/paper/368216/fa

    Vancouver: کپی

    عباسیان علیرضا، عبادی رحیم. تاثیر برخی منابع پروتئینی بر طول عمر, پروتئین و چربی بدن زنبورهای کارگر زنبور عسل اروپایی (.Apis mellifera L). علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1381؛6(2):149-158. Available from: https://sid.ir/paper/368216/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا عباسیان، و رحیم عبادی، “تاثیر برخی منابع پروتئینی بر طول عمر, پروتئین و چربی بدن زنبورهای کارگر زنبور عسل اروپایی (.Apis mellifera L)،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 6، no. 2، pp. 149–158، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/368216/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button