مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

902
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

593
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

قابلیت استفاده از فسفر و پروتئین در جوجه های گوشتی نر تغذیه شده با واریته های مختلف گندم با و بدون مکمل فیتاز

صفحات

 صفحه شروع 213 | صفحه پایان 220

چکیده

 تاثیر مکمل آنزیم فیتاز بر قابلیت استفاده فسفر و پروتئین و نیز عملکرد جوجه های گوشتی تغذیه شده با هشت واریته مختلف گندم ارزیابی شد. مقدار فیتات واریته های گندم در آزمایشگاه تعیین گردید. در چارچوب طرح کاملا تصادفی به روش فاکتوریل, 384 قطعه جوجه یک روزه گوشتی نر تجاری (هوبارد × پترسون) به 96 گروه چهار جوجه ای تقسیم شدند. هر یک از 24 جیره آزمایشی (هشت واریته گندم) در سه سطح آنزیم فیتاز (صفر, 500 و 1000 واحد در کیلوگرم) به چهار تکرار و به مدت 21 روز داده شد. در سن 21 روزگی, جوجه های هر تکرار توزین و به وسیله شکستن مهره گردن کشته شدند. محتویات ایلئوم جمع آوری و برای تعیین فسفر, فیتات, نیتروژن و اکسید کرم تجزیه شیمیایی گردید. استخوان ران چپ دو جوجه در هر تکرار جدار و با هم مخلوط و برای تعیین خاکستر استخوان مورد استفاده قرار گرفت. میان واریته های مختلف گندم از لحاظ میزان فیتات اختلاف معنی دار (P<0.03). دیده شد. اثر واریته گندم بر وزن بدن, ضریب تبدیل غذا و خاکستر استخوان معنی دار بود (P<0.05). فیتاز اضافه شده باعث بهبود معنی دار (P<0.05) وزن بدن, مصرف غذا, ضریب تبدیل غذا و خاکستر استخوان گردید. افزودن 500 واحد فیتاز در کیلوگرم غذا قابلیت هضم پروتئین را به گونه ای معنی دار بهبود بخشید. اختلاف بین سطوح فیتاز (500 و 1000 واحد) از لحاظ وزن بدن, مصرف غذا, ضریب تبدیل غذا و خاکستر استخوان معنی دار نبود. به طور کلی, افزودن فیتاز به جیره های حاوی گندم باعث بهبود عملکرد, قابلیت هضم پروتئین و قابلیت استفاده از فسفر فیتاته در جوجه های گوشتی شد. بنابراین, می توان برای کاهش هزینه غذا و آلودگی محیط از فیتاز استفاده نمود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پور رضا، مریم، و کلاسن، هنری. (1381). قابلیت استفاده از فسفر و پروتئین در جوجه های گوشتی نر تغذیه شده با واریته های مختلف گندم با و بدون مکمل فیتاز . علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 6(3)، 213-220. SID. https://sid.ir/paper/368218/fa

    Vancouver: کپی

    پور رضا مریم، کلاسن هنری. قابلیت استفاده از فسفر و پروتئین در جوجه های گوشتی نر تغذیه شده با واریته های مختلف گندم با و بدون مکمل فیتاز . علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1381؛6(3):213-220. Available from: https://sid.ir/paper/368218/fa

    IEEE: کپی

    مریم پور رضا، و هنری کلاسن، “قابلیت استفاده از فسفر و پروتئین در جوجه های گوشتی نر تغذیه شده با واریته های مختلف گندم با و بدون مکمل فیتاز ،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 6، no. 3، pp. 213–220، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/368218/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button